KookJij

Limburgse stoofpot

Een heerlijk limburgse stoofpot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Van mijn moeder
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limburgse stoofpot te bereiden

Snijd het vlees in dobbelsteentjes.Pel en snipper de uien,de knoflook en de mini uitjes.Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.Bind de tijm met de peterselie en het laurierblad met een katoenen draad tot een bosje.Verhit de helft van de olie en de helft van de boter op een halfhoog vuur in een ruime braadpan.Bak het spek op een halfhoog vuur 5 minuten.Voeg de gesneden ui toe en roerbak die 3 minuten mee.Voeg de knoflook toe en bak alles nog 1 minuut.Neem de pan van het vuur.Verhit de rest van de olie en de boter op een hoog vuur in een grote koekenpan.Bak de helft van het vlees al omscheppend bruin en doe het ook in de braadpan.Bak de rest van het vlees in de rest van het braadvet en schep het ook in de braadpan.Bak de mini uitjes met de paddestoelen 5 minuten in de rest van het bakvet lichtbruin en zet ze apart.Zet de braadpan weer op het vuur.Strooi de bloem,peper en zout over het vlees en roerbak het op een laag vuur 1 minuut.Voeg de wijn,cognac en het kruidenbosje toe en breng alles,al roerende tegen de kook aan.Het mag niet koken,want dan wordt het vlees taai.Laat het vlees op een laag vuur in ca.2 uur helemaal gaar stoven.Schep het boven drijvende vet zoveel mogelijk weg.Voeg de mini uitjes en de paddestoelen toe en laat alles nog 10 minuten op heel laag vuur staan.Verwijder het kruidenbosje.Strooi vlak voor het serveren de peterselie erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst