Recept
« Terug naar recepten
					
						Lentwaterzooi
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Lentwaterzooi
Een heerlijk lentwaterzooi recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Inge Deyck
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Lentwaterzooi te bereiden
Schil de asperges en verwijder de harde delen. Kook ze in de groentenbouillon tot ze beetgaar zijn. Verwijder ze uit de bouillon.
Pocheer de vis in dezelfde groentenbouillon.
Snij de asperges in stukken van ongeveer 3 cm.
Schep de vis uit de groentenbouillon en hou ze warm.
Voeg de room aan de groentenbouillon, kruid met peper en zout. Laat ongeveer een half uur zacht inkoken.
Doe er tenslotte de gehakte kervel bij en voeg de asperge en kabeljauw toe.
Serveer in diepe borden en garneer met de garnalen.
Lekker met puree.
Of bij het voorgerecht met een stukje stokbrood.
									Pocheer de vis in dezelfde groentenbouillon.
Snij de asperges in stukken van ongeveer 3 cm.
Schep de vis uit de groentenbouillon en hou ze warm.
Voeg de room aan de groentenbouillon, kruid met peper en zout. Laat ongeveer een half uur zacht inkoken.
Doe er tenslotte de gehakte kervel bij en voeg de asperge en kabeljauw toe.
Serveer in diepe borden en garneer met de garnalen.
Lekker met puree.
Of bij het voorgerecht met een stukje stokbrood.
                    