KookJij

Lasagnevellen gevuld met oesterzwammen

Een heerlijk lasagnevellen gevuld met oesterzwammen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie: 418 kcal kCal energie
22.4 g Gram eiwit
18.5 g Gram vet
43.3 g Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagnevellen gevuld met oesterzwammen te bereiden

Scheur de oesterzwammen in fijne reepjes.
Snipper de platte peterselie fijn.
Schraap de Parmigiano Reggiano met de
dunschiller.
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in kokend water dompelt), verwijder de pitten en snij in kleine stukjes.
Snij de wortel en witte selder in blokjes van
1 cm.
Scheur de basilicumblaadjes.
Snipper de sjalotten en het teentje knoflook
fijn.
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig.
Voeg de blokjes wortel en selder toe en laat 5 min. stoven.
Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met de oregano, peper en zout. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de gescheurde oesterzwammen toe en kruid met peper en zout. Laat 3 à 4 min. bakken op een hevig vuur. Roer er de peterselie onder en de helft van de parmezaan.
Kook ondertussen de lasagnevellen 3 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, dep droog en leg naast elkaar op een ingeoliede ovenplaat.
Verdeel de oesterzwammen over de lasagnevellen en plooi ze dicht.
Schik onmiddellijk 2 lasagnepakjes op elk bord en lepel er de tomatenblokjes over. Bestrooi met de basilicumblaadjes en parmezaan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst