KookJij

Recept voor Lasagna op Toscaanse Wijze

Lasagna is een Italiaans pasta gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit het middeleeuwse Napels (Campania). In z'n allereerste begin bestond het uit laagjes pasta met daar tussen ragu, bechamel en Parmezaanse kaas. In de loop der jaren is dit ietsje geevolueerd tot een wat ambitieuzere schotel. Hierbij dan de Toscaanse versie, zoals die ons werd voorgeschoteld door Filippo, onze gastheer aldaar.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
  3. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Alle ingredienten tot de ricotta op de lijst bij elkaar doen in een grote kom en goed door elkaar kneden.
  2. Doe dit gehakt mengsel in een grote pan met dikke bodem en schuif dit in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.
  3. Haal vervolgens uit de oven en laat iets afkoelen.
  4. Meng de ricotta er door.
  5. Ondertussen de lasagna koken en dan naspoelen met koud water om de kook er af te halen.
  6. Vet een grote ovenschotel (20 bij 30 cm bv) in met olie of boter of reuzel.
  7. Leg op de bodem een laag lasagna vellen.
  8. Doe daar op 1/3 deel van het vlees-mengsel, 1/3 deel van de marinara saus en 1/3 deel van de mozzarella.
  9. Herhaal dit tot alles op is en leg de uitgeknepen spinazie als bovenste laag.
  10. Strooi hierover de helft van de Parmezaanse kaas en bedek het geheel met alu folie
  11. Schuif het geheel in de oven gedurende 30 minuten, die nog steeds op 180 graden Celsius staat.
  12. Haal dan de alu folie weg en laat het geheel nog eens 20 minuten na bakken.
  13. Verdeel over de borden en geef er een knmkommer-tomaten salade bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Schenk hierbij een stevige ros wijn of Chianti

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst