Recept
« Terug naar recepten
					
						Lasagna op Toscaanse Wijze
						PT120M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Lasagna op Toscaanse Wijze
Lasagna is een Italiaans pasta gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit het middeleeuwse Napels (Campania). In z'n allereerste begin bestond het uit laagjes pasta met daar tussen ragu, bechamel en Parmezaanse kaas. In de loop der jaren is dit ietsje geevolueerd tot een wat  ambitieuzere schotel. Hierbij dan de Toscaanse versie, zoals die ons werd voorgeschoteld door Filippo, onze gastheer aldaar.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 120 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Italiaanse kennissen
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Lasagna op Toscaanse Wijze te bereiden
- Alle ingredienten tot de ricotta op de lijst bij elkaar doen in een grote kom en goed door elkaar kneden.
- Doe dit gehakt mengsel in een grote pan met dikke bodem en schuif dit in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.
- Haal vervolgens uit de oven en laat iets afkoelen.
- Meng de ricotta er door.
- Ondertussen de lasagna koken en dan naspoelen met koud water om de kook er af te halen.
- Vet een grote ovenschotel (20 bij 30 cm bv) in met olie of boter of reuzel.
- Leg op de bodem een laag lasagna vellen.
- Doe daar op 1/3 deel van het vlees-mengsel, 1/3 deel van de marinara saus en 1/3 deel van de mozzarella.
- Herhaal dit tot alles op is en leg de uitgeknepen spinazie als bovenste laag.
- Strooi hierover de helft van de Parmezaanse kaas en bedek het geheel met alu folie
- Schuif het geheel in de oven gedurende 30 minuten, die nog steeds op 180 graden Celsius staat.
- Haal dan de alu folie weg en laat het geheel nog eens 20 minuten na bakken.
- Verdeel over de borden en geef er een knmkommer-tomaten salade bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Schenk hierbij een stevige ros wijn of Chianti
									 
                    





 
					