KookJij

Lamsschouder Tajine met Peer en Burghul

Een heerlijk lamsschouder tajine met peer en burghul recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsschouder Tajine met Peer en Burghul te bereiden

*De 1/2 plakken ui in de rijstolie aanfruiten met de knoflook tot de uien glazig zijn en zacht.
Voeg het vlees toe en bak totdat het de rode kleur volledig heeft verloren.Doe dan alle kruiden er bij en bak nog even goed door.
*Dan gaat de bouillon er bij,tenminste zoveel dat het vlees net onder staat.Dit geheel brengen we aan de kook.We zetten het vuur dan heel laag,doen het deksel op de pan en laten het dan 2 uren sudderen.
*Dan gaan de peer er bij en de amandelen + rozijnen en laten we het onder zo nu en dan roeren nog eens 10 minuten doorsudderen.
*Terwijl het vlees stond te sudderen hebben we de burghul gemaakt:
-Ui en knoflook in de olie aanfruiten tot ze zaxht zijn.
-De burghul gaat er bij en op hoog vuur laten we de korrels mais-de burghul dus-goed doorbakken.De inhoud is nu piepend heet en we moeten nu oppassen dat we ons niet branden!!!
-We schenken de kippenbouillon bij de burghul met als gevolg een flinke stoom-ontwikkeling.Vermijd dat contact!!!
-We roeren even door,doen dan de deksel op de pan en laten de burghul in een kwartiertje garen op heel laag vuur.
-Dan even laten uitstomen en op smaak brengen met zout en peper.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP :Een schep burghul op het voorverwarmde bord en daarover het vlees-gerecht.Serveren met frisse salade
*
NOOT:In plaats van burghul kun je ook couscous geven of rijst.
De vruchten kun je ook varieren :bv mango's,cantaloupe,
vijgen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Reijer Koning

Reijer Koning zegt:
Bulghul is een soort tarwe die veel in marrokaanse en turkse gerechten voorkomt. Het is erg lekker, zeker als je het goed verwerkt. Je moet het even weken in warm/ lauw water en dan door salades of andere lekkers. Gewoon te koop bij de supermarkt hoor! :p
gilles Maas

gilles Maas zegt:
Lijkt erg lekker maar wat is bulghul?