Recept
« Terug naar recepten
					
						Lamskarbonaadjes uit de Libanon
						PT150M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Lamskarbonaadjes uit de Libanon
Een heerlijk lamskarbonaadjes uit de libanon recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 150 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Vlees
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Libanon
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Kennissen,die in het Middenoosten hebben gewerkt
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Lamskarbonaadjes uit de Libanon te bereiden
*Eerst de kruidenmix,Baharat,welke in die contreien zeer veel wordt gebruikt.In het middenoosten dus.
*Van de uien,knoflook,zout,zeste en sambal een pasta maken,daarna smeuiger maken met 2 eetlepels rijst-olie.En dan de kruidnagel.komijn,koriander en kaneel er door verwerken tot een homogene pasta.
*Hiermee worden de lamskoteletjes (karbonaadjes) ingesmeerd en 2 uur weggelegd.
*Als het zover is dan grillpan heet laten worden,evenals de koteletjes lichtjes insmeren met rijst-olie en grillen 3 minuten aan beide zijden voor rare tot medium.
-(Op BBQ op hete kant ook 2 x 3 minuten voor beide zijden en in de oven op 200 graden op middenrooster leggen gedurende 7 minuten).
*De salade : We beginnen met de zeste af te halen (die hebben we nodig voor de kruidenmix).Dan schillen we de citroenen als volgt--->we snijden de schil er af tot op het vruchtvlees en we vangen het sap op.Dan snijden we de
vruchtvlees-partjes weg tussen de vliezen (schotten),verwijderen de pitten en snijden de partjes in 4-en of in 5-en.Citroensap en citroenvlees doen we in een kom.Daar doen we uien,knoflook en suiker bij en roeren tot de suiker is opgelost.Daarna gaat de olie er bij.En dan op smaak brengen met peper en zout.
*Pas als de lamskoteletjes klaar zijn en gaar gegrild,maken we se sla en muntblaadjes aan met de dressing.Eventueel nog wat olijf olie extra virgine gebruiken
als het blijkt dat er niet genoeg is voor de sla.
										*Van de uien,knoflook,zout,zeste en sambal een pasta maken,daarna smeuiger maken met 2 eetlepels rijst-olie.En dan de kruidnagel.komijn,koriander en kaneel er door verwerken tot een homogene pasta.
*Hiermee worden de lamskoteletjes (karbonaadjes) ingesmeerd en 2 uur weggelegd.
*Als het zover is dan grillpan heet laten worden,evenals de koteletjes lichtjes insmeren met rijst-olie en grillen 3 minuten aan beide zijden voor rare tot medium.
-(Op BBQ op hete kant ook 2 x 3 minuten voor beide zijden en in de oven op 200 graden op middenrooster leggen gedurende 7 minuten).
*De salade : We beginnen met de zeste af te halen (die hebben we nodig voor de kruidenmix).Dan schillen we de citroenen als volgt--->we snijden de schil er af tot op het vruchtvlees en we vangen het sap op.Dan snijden we de
vruchtvlees-partjes weg tussen de vliezen (schotten),verwijderen de pitten en snijden de partjes in 4-en of in 5-en.Citroensap en citroenvlees doen we in een kom.Daar doen we uien,knoflook en suiker bij en roeren tot de suiker is opgelost.Daarna gaat de olie er bij.En dan op smaak brengen met peper en zout.
*Pas als de lamskoteletjes klaar zijn en gaar gegrild,maken we se sla en muntblaadjes aan met de dressing.Eventueel nog wat olijf olie extra virgine gebruiken
als het blijkt dat er niet genoeg is voor de sla.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Bij de koteletjes kunnen we een rijst-gerecht geven
									 
                    





 
					 
									
deuxchapeaux zegt:
Jan A:)