Recept
« Terug naar recepten
lamshaas met gorgonzolasaus
PT25M
lamshaas met gorgonzolasaus
Een heerlijk lamshaas met gorgonzolasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vlees.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe lamshaas met gorgonzolasaus te bereiden
Pel de sjalotjes en snijd deze in partjes.Pel het teentje knoflook en pers het uit Snijd de gorgonzola in blokjes.Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water en zout in 4 min beetgaar.Spoel de peultjes af met koud water en laat ze uitlekken.Dep intussen de lamshaasjes droog,snijd elk haasje in 5 stukken en bestrooi het vlees met peper.Breng de slagroom in een steelpan aan de kook en smelt hierin de gorgonzola op zacht vuur.Houd de saus op zacht vuur warm.Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de sjalotjes en knoflook 3 min zachtjes.Voeg de lamshaasjes toe en roerbak deze op hoog vuur al omscheppend in 4 min bruin en van binnen rosè.Roerbak de peultjes 1 min mee en breng het gerecht op smaak met zout.Verdeel de lamshaasjes over 4 borden en schenk de gorgonzolasaus er overheen.
Maria zegt: