KookJij

La tarte au citron meringuée (citroentaart)

Een heerlijke frisse citroentaart met een lekkere schuimlaag. Wij kregen deze taart als afsluiting van een Frans etentje. Niet te zwaar. Verrukkelijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie: 304 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Van een vriendin, oorsponkelijk uit een Frans tijdschrift
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe La tarte au citron meringuée (citroentaart) te bereiden

  1. Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en vorm hiervan een deegbal. Pak het deeg in plastic folie en laat het deeg ± 30 minuten in de koelkast rusten. (Ik bekleed vaak de ingevette en met bloem bestoven vorm al met het deeg en zet dit met vorm en al in de koelkast).
  2. Verwarm de oven voor op 160° en bak het deeg blind (bedekt met bakpapier en bak-knikkers of bonen) even 15 min. voor. Afhankelijk van de ovenwarmte kun je er ook voor kiezen het deeg 25 minuten voor te bakken. De bodem wordt dan nog knapperiger.
  3. Haal met een zesteur schilletjes van de citroenen en pers de citroenen uit. Doe dit samen met de overige ingrediënten voor het garnituur in een pan en zet alles op een heel laag vuur,Blijf roeren tot je een dikke vla hebt (niet laten koken want dan schiften de eieren!).
    Giet de dikke vulling over de voorgebakken deegbodem.
  4. Schakel de oven terug op 130°C en zet de taart nog ± 15 minuten in de oven.
    Sla de eiwitten stijf met een snufje zout. Voeg beetje voor beetje de poedersuiker erbij. Verdeel de merengue over de gebakken taart. Zet de taart 5 minuten onder de hete grill.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Je moet echt blijven roeren tot de vulling dik wordt. Kan even duren. Je kunt de vulling ook au bain marie verwarmen (klein pan in grote pan met kokend water!)
Een heerlijk dessert, maar ook bij koffie of thee niet te versmaden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst