KookJij

Recept voor Kruidige hutspot

Een kruidige variant op de van nature ietwat zoetige hutspot.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept met inspiratie van Unox
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Snij de ui in grote stukken. Rasp de winterpeen schoon en snij deze in halve schijfjes.
2. Kook de aardappelen, winterpeen en ui gedurende 25 minuten in een pan met water. Voeg peper en zout naar smaak toe.
3. Snijd ondertussen de prei in ringen en de peper in kleine stukjes.
4. Wel de nasikruiden circa 10 minuten in 75ml water.
5. Verwarm olijfolie een koekenpan en bak de peper en prei even op.
6. Verwarm de rookworst
7. Giet de aardappelen en de groenten af, voeg het preimengsel en de gewelde nasikruiden (inclusief het water) toe en stamp alles goed door elkaar. Serveer met de worst en eventueel wat mosterd.

Mijn kookverhaal (Nadine )

In de winter wil ik alle stampotten minimaal een keer eten, hutspot vind ik van zichzelf nogal zoet. In een advertentie van unox zag ik hutspot met nasikruiden dus dit leek mij wel wat. Op dit recept heb ik mijn eigen variatie gemaakt, door toevoeging van kruiden, prei en peper heeft de hutspot een kruidige twist gekregen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nadine

Nadine zegt:
Heb even gekeken tussen de hutsepot recepten en het is inderdaad heel anders dan de Hollandse hutspot. Bobbejaan en ik gaan binnenkort maar eens hutsepot bereiden zoals jullie het maken, ben nu wel benieuwd :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Nadine, samen met fijnproever hebben we een hutsepot gemaakt zoals wij het kennen. Jouw heerlijke hutsepot staat volgende keer op het menu ;-) Groetjes van ons 3tjes ;-) :-)
Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Lijkt me heerlijk op deze manier, Nadine!
Ga ik zeker proberen!
Dank je wel.
Gea
Henny Nap

Henny Nap zegt:
Als mijn vader vroeger ergens een hekel aan had dan was het wel aan wortelen, zo ook dus geen hutspot op tafel. Mijn moeder deed er dan altijd een handje vol bruine bonen door en ik doe er nog wel eens doperwtjes door, dat haalt de zoetigheid ook weg en dan kruiden met zout en peper naar smaak.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Heerlijk hutsepot maar bij ons word het héél anders klaar gemaakt, als het pootje in orde is weet ik weer wat doen. Jouw recept eens klaar maken ziet er heerlijk uit ;-)
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ik ben geen voorstander van hutspot, vind het niet super om te eten. Maar ik ga deze variant zeker proberen!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Grappig, terwijl het zo'n oer-Hollands maaltje is. Ik ben niet zo van de wortel, wel rauw om te knagen, maar niet als groente op m'n bordje. ;-)
Nadine

Nadine zegt:
Vorig jaar voor het eerst hutspot gegeten (voor zover ik weet) en mijn reactie was: smaakt wel erg naar wortel. Verder ben ik een echte wortel-eter hoor ;)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wat een leuk idee, zeg! Ben het met je eens over de wat zoete smaak, (die wel typerend is voor hutspot) maar met wat pit er in lijkt me heerlijk!