KookJij

Kruidig , herfstig stoofje met champignons en peen.

Uitgebakken gerookte spekjes, rosbiefreepjes, kruidige tomatenpuree, winterpeen en kastanje champignons . Even stoven en smullen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruidig , herfstig stoofje met champignons en peen. te bereiden

  1. Bak de spekreepjes krokant in een droge koekenpan. Verwijder het meeste vet en leg de spekreepjes op keukenpapier om uit te lekken.
  2. Bestrooi de rosbieflapjes met peper en bak ze 2 minuten per kant in het overgebleven spekvet. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  3. Fruit de ui met de knoflook enkele minuten. Voeg de kruidige tomatenpuree toe en bak even mee. 
  4. Voeg de runderbouillon( 150 ml heet water en een half blokje) met de tijm en het laurierblaadje toe en breng dit geheel aan de kook. 
  5. Blancheer de peen in water met de andere helft van het boullionblokje 3-4 minuten. Giet af en vang het kookwater op.
  6. Dan mogen de peen en de champignons erbij  even aan de kook en dan  met het deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes stoven.
  7. Snij de rosbieflapjes in dunne reepjes en voeg ze de laatste paar minuten toe aan het herfstig stoofje.
  8. Serveer eventeel met een smeuïge aardappelpuree. ( gebruik de peenbouillon om de kruimige aardappelen in gaar te koken) .

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Bij een stoofje denk je meestal aan een lange stooftijd, maar dat is bij dit recept eens niet het geval, omdat spekreepjes en rosbief allebei snel gaar zijn. Er hoeft geen zout toegevoegd omdat en de bouillon en de pekjes voldoende smaakgeven wat dat betreft.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst