KookJij

Kruidensaus

Een kruidensaus voor bijvoorbeeld bij bloemkool of andere groentes.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruidensaus te bereiden

Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer het geheel goed samen en laat het 1 a 2 minuten pruttelen.
Voeg vervolgens éénderde van de melk toe en roer het met een garde tot een mooie gladde, klontvrije massa.
Voeg vervolgens scheutje voor scheutje de rest van de melk toe en blijf roeren tot zodat het geheel klontvrij is.
Voeg vervolgens naar smaak zout en peper toe.
Voeg nu naar smaak de bieslook en peterselie toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

djmagich

djmagich zegt:
Prima! Laat je even weten hoe het af is gelopen?
johan

johan zegt:
ja, ik ga dit recept gebruiken voor mijn examen :p