KookJij

Krokantjes met crottin de Chavignol en nectarine, salade met pijnboompitten

Een heerlijk krokantjes met crottin de chavignol en nectarine, salade met pijnboompitten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Krokantjes met crottin de Chavignol en nectarine, salade met pijnboompitten te bereiden

  1. Ontpit de nectarines en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Bak in 1 el olijfolie op een matig vuur. Snij de kaas in kleine blokjes. Meng ze met 3/4 van de nectarines en het basilicum. Breng op smaak met peper. 
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij brede repen uit het filodeeg. Borstel in met boter. Leg 2 repen deeg op elkaar op het werkvlak. Leg een lepel vulling op de hoek van het deeg. Vouw om tot een driehoek. Borstel in met boter en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Doe dit met alle ingrediënten. Bak 10 min in de oven tot het deeg goudbruin kleurt. 
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge pan terwijl je roert. Maak een vinaigrette van 2 el olijfolie en 1 el sherryazijn en kruid met peper en zout. Breng de salade op smaak met deze vinaigrette. Voeg de rest van de nectarine en de pijnboompitten toe en meng. Serveer de warme krokante driehoekjes met de salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst