Recept
« Terug naar recepten
					
						Krokantje van bladerdeeg met zalm en venkel
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Krokantje van bladerdeeg met zalm en venkel
Een heerlijk krokantje van bladerdeeg met zalm en venkel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											8
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									libelle
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Krokantje van bladerdeeg met zalm en venkel te bereiden
Verwarm de oven voor op 180° C. 
Mix de zalm tot een mousse, voeg er de room aan toe en kruid naar smaak met peper en zout. Doe de mousse in een spuitzak.
Snij de venkel in flinterdunne plakjes en bak ze in de boter. Kruid met peper en zout.
Spreid de plakjes bladerdeeg uit op een werkblad. Leg er wat venkel op en bestrooi met gehakte peterselie. Spuit er een flinke streep mousse bij en rol op.
Kwast de rolletjes in met eigeel en zet ze 10 minuten in de oven. Laat ze wat afkoelen en snij ze in stukjes.
									Mix de zalm tot een mousse, voeg er de room aan toe en kruid naar smaak met peper en zout. Doe de mousse in een spuitzak.
Snij de venkel in flinterdunne plakjes en bak ze in de boter. Kruid met peper en zout.
Spreid de plakjes bladerdeeg uit op een werkblad. Leg er wat venkel op en bestrooi met gehakte peterselie. Spuit er een flinke streep mousse bij en rol op.
Kwast de rolletjes in met eigeel en zet ze 10 minuten in de oven. Laat ze wat afkoelen en snij ze in stukjes.
 
                    


 
					