KookJij

koude chocolade espressomousse

Een heerlijk koude chocolade espressomousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe koude chocolade espressomousse te bereiden

Knip voor elk chocolade schaaltje van stevig folie een vierkant van 15 cm.Druk ze een voor een om de sinaasappel,maar laat de randen en hoeken los hangen.Haal de sinaasappel uit de vorm en druk de bodem van de bakjes plat.Maak zo nog 3 bakjes.Breek de chocolade voor de bakjes in stukjes en leg ze in een hittebestendige kom.Houd de pan boven een pan zeer heet water en roer tot de chocolade gesmolten is.Schep de gesmolten chocolade in de bakjes en smeer hem uit over de wanden met de achterkant van een lepel voor een onregelmatige rand.Zet de bakjes 30 min in de koelkast,of tot de chocolade hard is.Trek vanaf de bovenkant voorzichtig de folie om de bakjes weg.Voeg voor de mousse de espresso bij de chocolade en laat dit smelten in een kom boven heet water tot een zachte gebonden massa.Meng beetje bij beetje de boter erdoor.Haal de pan van het vuur en roer er de eidooiers door.Klop in een kom de eiwitten stijf,en spatel ze door het chocolademengsel.Laat dit tenminste 3 uur in de koelkast staan.Schep de gekoelde mousse in de chocoladebakjes en serveer de bakjes met 1 el dikke room en een takje munt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst