KookJij

Koudbuffet (voorbeeld)

Een heerlijk koudbuffet (voorbeeld) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 0 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koudbuffet (voorbeeld) te bereiden

Huzarensalade
200gr Aardappels(gaar en koud)
100 gr appels
100 gr augurk
100 gr ui of zilverui
100 gr vlees
Zout peper
2 eetlepels Mayonaise
1 theelepel Mosterd
1 theelepel Ketchup
Bereidingswijze:
Aardappels en vlees klein snijden eventueel met een keuken machine.
Appel, ui en augurk even in de keuken machine fijn hakken en vermengen met de aardappels.
Zout en peper toevoegen.
Dan mayonaise toevoegen met mosterd en ketchup en vermengen als hij te dik blijft iets mayonaise toevoegen.
Op smaak maken met peper en zout.
2 uur laten staan in de koelkast en klaar voor gebruik.
Zalmsalade
Ingrediënten:
200gr Aardappels(gaar en koud)
100 gr appels
100 gr augurk
100 gr ui of zilveruitjes
100 gr Zalm (uit blik)
Zout peper
2 eetlepels Mayonaise
2 eetlepels Ketchup
Mag in plaats van mayonaise en ketchup kunt u ook cocktailsaus gebruiken dan 4 eetlepels.
Bereidingswijze:
Aardappels en zalm klein snijden eventueel met een keuken machine.
Appel, ui en augurk even in de keuken machine fijn hakken en vermengen met de aardappels.
Zout en peper toevoegen.
Dan mayonaise toevoegen en ketchup en vermengen als hij te dik blijft iets mayonaise of ketchup toevoegen.
Op smaak maken met peper en zout.
2 uur laten staan in de koelkast en klaar voor gebruik.
eventueel wat dille toevoegen.
kipsalade
Ingrediënten:
200 gr kip gekookt
100 gr selderij (bleekselderij)
100 gr verse ananas
100 gr appel
2 eetlepels mayonaise
10 cc room
dille, bieslook
peper zout
knoflook
Bereidingswijze:
Gekookte kip fijn snijden, bleekselderij afblancheren en in gelijke delen snijden.
Ananas en appel toevoegen.
Saus maken met mayonaise room, dille bieslook peper en zout en wat knoflookpoeder.
Alles luchtig onder elkaar door scheppen
Fruitsalade
Ingrediënten :
Meloen div. soorten mogelijk
Aardbeien
Ananas
Druiven wit en blauw
Kiwi
Peer
Appel
Sinaasappel
diverse andere soorten mogelijk.
Bereidingswijze:
Fruit schoonmaken en in gelijke delen snijden.
Witte wijn 1/2 liter met 200 gr suiker opzetten en daarin laurier blad en kaneelpijpje
Dit geheel inlaten koken en laten afkoelen.
Dit over de fruitsalade gieten en 30 min inlaten trekken.
Dan serveren in een grote schaal of in een pompoen zonder vocht. afgarneren naar keuze.
Diverse garnituren
U kunt bij uw salade diverse garnituren serveren zoals.
Gevulde eitjes : boter eigeel mayonaise peper en zout.
Gevulde tomaten : met garnalensalade, krabsalade of rauwkost
Diverse rauwkosten : tomaten salade, komkommersalade enz
Augurk, zilveruitjes
Hamrolletjes met asperges
En garnituren naar keuze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

c.c.

c.c. zegt:
Dit ga ik lekker maken voor mijn verjaardagsfeestje.
Sjourd Janssen

Sjourd Janssen zegt:
Hallo Marij,
In mijntuin, 600m2,ga ik wat jonge bietjes oogsten en maak er Indische huzarensalade en ook met chinese boontjes allemaal biologisch logies toch..... hahaha, gisteren heb ik snijboontjes geoogst, gesneden met een molentje en ingevroren of het de winter haalt is de vraag, vooral de boontjes, lekker bij de Gado Gado
Groetjes,
Sjourd