Lekker bij nasi, bami en andere Oosterse maaltijden
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Koreaanse komkommersalade
						PT10M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Koreaanse komkommersalade
Komkommersalade met een lekkere Oosterse smaak. Beetje pittig. Lekker bij Oosterse maaltijden, maar kan ook heel goed bij een lekker stamppotje. Ik vond dit recept op internet maar heb het recept enigszins aangepast
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 10 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Korea
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Koreaanse komkommersalade te bereiden
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
 - Schaaf de komkommer (mag met gewassen schil) in hele dunne plakjes.
 - Maak de lente-uitjes schoon en snij deze in smalle ringetjes.
 - Doe de komkommer en de lente-uitjes in een schaal.
 - Klop de sojasaus met de honing, sambal en de azijn door elkaar.
 - Giet de dressing over de komkommer en meng alles - met de geroosterde sesamzaadjes - goed door elkaar.
 - Laat de komkommer een half uurtje intrekken.
 
                    