Recept
« Terug naar recepten
					
						Koreaans gevuld deegpakje
						PT70M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Koreaans gevuld deegpakje
Een heerlijk koreaans gevuld deegpakje recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 70 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Korea
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									twikim mandoe
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Koreaans gevuld deegpakje te bereiden
  Doe de bloem in een kom. Giet er met kleine beetjes het warme water bij en meng het geheel tot een glad deeg. Wikkel het deeg in de vochtige doek en laat het circa 1 uur staan. Maak intussen de vulling. Was de lente-ui en snij deze in kleine stukjes. Schil de gember en hak deze fijn. Meng het gehakt met de lente-ui, de gember, de lichte sojasaus, de rijstwijn, wat zout en eenderde van het koude water. 
Doe het deeg op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak en rol het tot een cilinder van circa 3 centimeter doorsnede. Verdeel de deegrol in circa 15 stukjes per persoon. Rol met een kleine deegroller elk stukje uit tot een cirkel van circa 7 centimeter doorsnee. Rol voor een snellere maar minder traditionele methode het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak en steek er vervolgens met glas cirkels uit van circa 7 centimeter doorsnede. Schep 1 theelepel vulling in het midden van elke deegcirkel. Vouw vervolgens elke deegcirkel dicht tot een halve maan en druk de randen stevig aan.
Verhit de plantaardige olie in een koekenpan op een middelhoog vuur. Schik de deegpakjes naast elkaar in de pan en bak ze circa 2 minuten. Meng de rijstazijn met het koude water.
Giet het mengsel over de pakjes in de pan en leg er meteen een passend deksel op zodat alle warmte en stoom in de pan blijft.
Kook de pakjes 6 tot 7 minuten tot het vocht in de pan verdampt is.
Serveer de deegpakjes onmiddellijk en geef er de sojasaus, gemengd met de azijn, in kleine kommetjes apart bij.
 
 
 
  
									Doe het deeg op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak en rol het tot een cilinder van circa 3 centimeter doorsnede. Verdeel de deegrol in circa 15 stukjes per persoon. Rol met een kleine deegroller elk stukje uit tot een cirkel van circa 7 centimeter doorsnee. Rol voor een snellere maar minder traditionele methode het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak en steek er vervolgens met glas cirkels uit van circa 7 centimeter doorsnede. Schep 1 theelepel vulling in het midden van elke deegcirkel. Vouw vervolgens elke deegcirkel dicht tot een halve maan en druk de randen stevig aan.
Verhit de plantaardige olie in een koekenpan op een middelhoog vuur. Schik de deegpakjes naast elkaar in de pan en bak ze circa 2 minuten. Meng de rijstazijn met het koude water.
Giet het mengsel over de pakjes in de pan en leg er meteen een passend deksel op zodat alle warmte en stoom in de pan blijft.
Kook de pakjes 6 tot 7 minuten tot het vocht in de pan verdampt is.
Serveer de deegpakjes onmiddellijk en geef er de sojasaus, gemengd met de azijn, in kleine kommetjes apart bij.
                    