KookJij

Koreaans gehakt

Een lekker bijgerecht. Geserveerd op basmatirijst met een groente naar keuze.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Korea
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koreaans gehakt te bereiden

  1. Bak het gehakt in een droge koekenpan rul, gaar en knapperig.
  2. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
  3. Haal het gehakt uit de pan en zet het opzij.
  4. Verwijder het meeste vet.
  5. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat op keukenpapier uitdampen.
  6. Fruit de ui  enkele minuten in het aanhangende vet. Voeg dan de knoflook en de rode peper en de gember toe en bak even mee.
  7. Dan gaat het gehakt er weer bij met de soja, basterdsuiker  en de  sesamolie.
  8. Laat even al roerend pruttelen.
  9. Serveer het gehakt op de rijst en garneer met sesamzaad en enkele ringetjes bosui.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Dit gerecht staat in een mum van tijd op tafel . Weer eens iets anders met knapperig gebakken rundergehakt. Lekker met peuljes en tauge en / of een zoetzure komkommersalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst