KookJij

Konijnenboutjes cesarine

Een heerlijk konijnenboutjes cesarine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Mevr: D. Glorieux-Vekeman
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijnenboutjes cesarine te bereiden

Begin met het maken van de pasta.
Meng beide meelsoorten en voeg de eierdooiers en een snufje zout toe.
Kneed dit tot een stevig deeg( als het deeg te stevig is nog een koffielepel water toevoegen).
Rol het deeg uit tot een lap en snijd het in fijne sliertjes.
Hang ze over een houten stok en laat ze 30 min. rusten.
Smelt boter in een pan en stoof de sjalotjes.
Wrijf de konijnenbouten in met peper en zout naar smaak en bak ze goudbruin.
Voeg dan de sjalotjes, het bier, de fond en het kruidenbuiltje toe en laat dit alles ongeveer 30 min. stoven.
Was de witlof en snijd de stronkjes fijn.
Smelt de boter, voeg de witlof toe met een beetje water.
Stoof de witlof zachtjes gaar met peper, zout en nootmuskaat.
Warm houden.
Maak de cantharellen schoon en snijd ze in gelijke stukjes.
Stoof ze met boter in 5 min. gaar met ee beetje peper en zout.
Schil de appels. snijd ze in gelijke partjes en stoof ook deze gaar in 5 min.
Bestrooi ze met suiker en laat ze goed uitlekken.
Ook de appels warm houden.
Neem de konijnenbouten uit de pan en haal het kruidenbuiltje weg.
Werk de saus af met de geraspte kaas
(goed roeren totdat een gladde saus ontstaat) en indien nodig bijkruiden met peper en zout.
Breng een flinke pan water aan de kook en laat hierin de pasta 2 min. garen.
De pasta moet al dente zijn.
Giet ht water af(goed laten uitlekken), voeg 1 el boter toe en stoof de pasta nog even.
Maak van de pasta een nestje op de borden, schik daarin eerst de witlof en leg daarop de konijnenbouten.
Afwerken met de peterselie, appels, cantharellen en saus

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst