KookJij

Konijnenbout met draadjesvlees en appelenprul

Een heerlijk konijnenbout met draadjesvlees en appelenprul recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijnenbout met draadjesvlees en appelenprul te bereiden

Bak het draadjesvlees aan en voeg de gesneden wortel, laurier, tijm en knoflook toe.
Blus het af met bier en laat het geheel op laag vuur sudderen.
Ontbeen de konijnbouten, maar laat het onderste botje zitten.
Haal het draadjesvlees uit elkaar en breng het op smaak met pruimen, spekjes, peper en zout.
Vul hiermee de konijnenboutjes en rol ze strak op in aluminiumfolie.
Gaar de boutjes in een voorverwarmde oven op 135 graden C. in 45 min.
Snij de ui en appel in stukjes en stoof ze.
Haal de konijnenbouten uit de folie en leg ze nog 15 min. in de saus van het draadjesvlees.
Maak aardappelpuree en voeg de gestoofde ui en blokjes appel toe.
Snij de bloedworst in kleine blokjes en voeg een beetje appelmoes toe.
Rol de bloedworst met de appelmoes in een loempiavel en frituur deze op 175 graden C. bruin
Dien de konijnenbout samen met de loempia van bloedworst en wat aardappelpuree op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Dit lijkt me heel lekker. Voeg het toe aan m'n favorieten. Vraag: Hoeveel is een bloedworst, kan het alleen krijgen als plakken van een grote worst..? groet Hans :)