KookJij

Konijn uit de Provençe

Een heerlijk konijn uit de provençe recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijn uit de Provençe te bereiden

1).Verhit 2 eetlepels olie in de bakpan en fruit daarin de spekjes bruin en krokant. Zodra dat is gedaan de uien en knoflook er bij doen tot de uien glazig zijn. Haal de uien-spekmassa dan uit de pan en zet apart.
2).De gedroogde bouten goed bloemen en vervolgens in de rest van de olie bruin bakken op hoog vuur (bak de bouten stuk voor stuk!).
3).Nu gaat alles in de stoofpan en we brengen de inhoud rustig aan de kook. Het deksel gaat op de pan en we schuiven de stoofpan in de oven en laten hem daarin 2 -3 uur staan.
4).De pan gaat de oven uit, konijnebouten worden er uit gehaald en warm weggezet en het takje rozemarijn wordt verwijderd
5).De pan gaat op het vuur en de inhoud wordt ingekookt en met de staafmixer gepureerd en dient dan als saus.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Met tagliatelle en een frisse salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els

Els zegt:
Het heeft even geduurd maar het stond gisteravond op tafel hier.Wat een heerlijk recept.Mijn man heeft het gemaakt en het was echt voortreffelijk.Wij hebben er rode kool met een fijne aardappelpuree gegeten.;)Groetjes Els
Els

Els zegt:
Deze maar bij m'n favo gezet en ga het beslist een keer maken.:)