TIP:
Bij een komkommersalade past behalve dille ook komkommerkruid ( borage), pimpernel, rozemarijn, koriander of munt .
De zure room kan door slagroom of crème fraiche worden vervangen of maak een dressing van azijn en olie.
Wie van pikant houd, kan een klein pepertje in dunne ringetjes snijden en met pikante paprikapoeder over de salade strooien.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Komkommersalade met dille, knoflook, koriander en bosuitjes
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Komkommersalade met dille, knoflook, koriander en bosuitjes
Een frisse en vooral slanke salade.
            
            
					
									Recept van:
									marcel knol
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Salades
 - > Dieet & Slank - Voorgerecht
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  									
                  									150 kCal energie
3 Gram eiwit
12 Gram vet
7 Gram koolhydraten
								3 Gram eiwit
12 Gram vet
7 Gram koolhydraten
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									de heerlijke gerechten   (annette wolter)
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Komkommersalade met dille, knoflook, koriander en bosuitjes te bereiden
- Was de komkommer en droog hem af.
 - Snijd de komkommer eerst in plakjes en daarna in reepjes.
 - Snijd dan de bosuitjes in ringetjes en maak de knoflook tenen schoon.
 - Roer het zout, peper en rietsuiker door het citroensap, klop er daarna de sesamolie en de zure room door en schep de saus door de komkommer reepjes. Doe de bosuitjes door de komkommer en pers de knoflook tenen uit boven de komkommer en roer dit goed door elkaar.
 - Spoel de dille en koriander schoon, dep deze droog, pluk de dille en koriander, snijd het fijn en roer dit door de komkommersalade.
 
                    