KookJij

Kokoscake

Een heerlijk kokoscake recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 25 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kokoscake te bereiden

Het bovenstaande in een mengkom door elkaar mengen en op bakpapier op de bakplaat gieten.

2 bekers cocos en 1 beker suiker mengen en over het deeg verdelen.

15-20 Minuten op ca. 150 graden bakken (de koek moet dan lichtbruin en gaar zijn)
Als de koek uit de oven komt dan 2 bekers slagroom erover verdelen en laten afkoelen.
Heerlijke zachte cake die succes verzekerd bij de koffie!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Het is de bedoeling dat de boter op kamertemperatuur is en dan is het vanzelf zacht. Ik doe meestal de boter een avond van tevoren op het aanrecht, dan heeft het de tijd gehad om zachter te worden. Hoop dat je aan deze tip wat hebt. Succes:D
Cindy

Cindy zegt:
Hallo Doriet,

In het begin van het recept schrijf je dat je de roomboter zacht moet roeren met 200 gr suiker en de rest wat er nog bij moet. Moet de roomboter dan verwarmd worden waarna de rest erbij gedaan wordt of moet je alles koud mengen?

grt. Cindy
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Ken een lekkere variatie hierop; dochter v.e. vriendin leerde het op de kinderkookworkshop. Zal het op de site zetten:D
Tineke Schipper

Tineke Schipper zegt:
Hallo,
dit recept van de cokoscake lijkt me erg lekker, maar die maateenhied van een beker snap ik niet: hoe groot moet die zijn? Een mok of een kleinere maat? En die beker slagroom, is dat zo'n plastic beker zoals je in de supermarkt koopt? (ik geloof 125 ml?)
groetjes, Tineke
jrsteven

jrsteven zegt:
hallo marina

lijkt me erg lekker vraagje hoe groot zijn de bekers eigenlijk???

groetjes dieneke