KookJij

Kokoscake

Een heerlijk kokoscake recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
  2. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Canada
Keuken: Amerikaanse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kokoscake te bereiden

Roomboter zacht roeren met 200 gram suiker en 1 theelepel vanillesuiker dan 150 gram geraspte kokos en de melk erdoor roeren. Vier eiwitten stijfkloppen met een snufje zout en een mespunt bakpoeder. 2 Eetlepels suiker erbij doen en even goed erdoor kloppen. Dan de bloem en 2 theelepels bakpoeder samen zeven en een beetje bij het botermengsel doen dan weer een deel eiwit erbij spatelen en om en om doorgaan tot er alles in zit. Dit alles in een met bakpapier beklede vorm doen. Dit bakken voor 30 minuten onder in een voorverwarmde oven op 180°C, na 30 minuten een laagje erop smeren bestaande uit :120 gram zure room, 30 gram boter, 100 gram suiker,100 gram kokosraspel, 2 eetlepels room, en 50 gram gehakte walnoten (dit alles goed door elkaar mengen tot een dikke crème) dan nog 25 minuten verder bakken. Aan het uitstekende bakpapier de cake uit de vorm tillen en op een rooster af laten koelen.

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Dit recept heb ik van familie uit Canada en is in folie ingepakt 3 tot 4 dagen houdbaar in de koelkast

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst