KookJij

Kokos- cranberry-boterkoekjes

Een heerlijk kokos- cranberry-boterkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 21 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kokos- cranberry-boterkoekjes te bereiden

(Voor 21 stuks)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet de bakvorm in en bestuif met bloem.
- Mix de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, boter, een half ei (de andere helft is om de taartjes te bestrijken), zout, melk en kokos en cranberries tot een dik beslag.
- Schep in elk vormpje ongeveer 1 à 1,5 eetlepel beslag.
- Verdeel met een vork het beslag netjes over het vakje. Houd de vorm onder koud water van tevoren, dan plakt het deeg er niet aan vast.
- Druk in elk taartje een garneeramandel.
- Bestrooi elk vormpje met wat gemalen kokos en bestrijk vervolgens met ei (het lijkt logischer om eerst met ei te bestrijken en vervolgens de kokos erop te doen, maar op deze manier krijg je een mooi goudbruin 'dakje' op je koekjes, ik heb het beide uitgeprobeerd).
- Bak de koekjes ongeveer 12 minuten goudbruin in de oven.
- Laat 10-15 minuten in de vorm afkoelen, daarna kunnen ze verder afkoelen op een taartrooster.

Mijn kookverhaal (L Broers)

Er werd mij gevraagd om iets lekker te maken voor opa en oma. Koekjes, of cake... Ik besloot een nieuwe draai te geven aan de simpele boterkoek.
Mijn grootvader houdt erg van kokos, en de combinatie met cranberries is verrassend lekker!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst