KookJij

Koffielikeur

Een heerlijk koffielikeur recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 64800 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Cocktails
  2. > Dranken - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koffielikeur te bereiden

Doe de koffie in een weck glas, tesamen met de alkohol.
Laat 10 dagen op een koele donkere plaats staan.
Iedere dag het glas schudden.
Ondertussen een stroop maken uit 125 ml water en de suiker. De stroop volledig koud laten worden.
Het koffie mengsel 2 maal filteren. De stroop bij de gefilterde koffie toevoegen.
Noch een beetje geduld.....:-))
Een maand laten rusten voor gebruik

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mdc

mdc zegt:
Hallo Loco74,:)

Ik gebruik Franse eau de vie of klare van goede kwaliteit.Het eindresultaat is delikaat.Veel succes groetjes
Veel succes;)
Loco74

Loco74 zegt:
Wat voor soort alcohol gebruik je hier voor?
Dorry

Dorry zegt:
Ik heb ook een recept met koffiebonen maar er wordt hier een stroop toegevoegd. Ik ga hem dus wel uitproberen. Ik zie ook uit naar de kaneellikeur. Overigens is mijn sinaaappellikeur ook erg lekker. 2 navels goed wassen(voor de waslaag eraf te halen), in een grote wekpot doen, erbij 1 liter goedkope jenever,40 tot 60 suikerklontjes en 40 koffiebonen (geen drap) 2 tot 3 maanden laten staan. Hoef niet te schudden, wel donker en liefst ook koel. mmmm lekker ook in toetjes en gebak.
asterix

asterix zegt:
Hi allemaal, Ik denk dat als je de koffie maalt dat smaak veel intenser wordt! Ik zal later een recept platsen voor kaneellikeur. Gtjs en eet smakkelijk (en proozzt), Asterix*;):p:D
joke

joke zegt:
heb een recept met koffiebonen. Leuker om naar te kijken dan de drab.