KookJij

Koekje- Taartje van pecannoten en roomkaas

Een heerlijk koekje- taartje van pecannoten en roomkaas recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Best Comfort Food (aangepast)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koekje- Taartje van pecannoten en roomkaas te bereiden

Oven op 150 gr. C
1. De bakvormen bespuiten met kookspray en tot gebruik wegzetten.
2. In de grote kom de cakemix + pecannoten + gesmolten boter + 1 ei met een pollepel (of je handen) heel goed mixen tot een geheel.
3. Druk dit mengsel goed in de vorm.
4.In de hoge kom 1 a 2 eieren + de roomkaas + poedersuiker met de handmixer op medium snelheid kloppen tot een homogeen mengsel.Proeven of de suiker genoeg is.
5.Giet dit mengsel over het pecanbeslag en maak de oppervlakte met een vork vlak.
6. In de oven schuiven voor 35 a 40 minuten. Wel in de gaten houden.
7. Laat de koekjes/taartjes volledig afkoelen op een rooster. Bestrooi ze dan flink met poedersuiker.
8. De "koekjes" in de langwerpige vorm kun je dan in lange stukken snijden bijv. 3 a 4 rijtjes in de lengte en 4 a 5 in de breedte. De ronde taart gewoon in punten snijden.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Langwerpige bakblikken had ik óf te groot óf te klein. Ik heb toen 2 ringvormpjes gebruikt van 15 cm doorsnede, dus heb ik "taartjes" gemaakt.
Ook lekker met 0,5 potje creme fraïche en 3 a 4 el ricotta in plaats van de roomkaas. (ik had één taartje met roomkaas en ééntje met dit creme fraïche,ricottamengsel)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Fijn dat het gesmaakt heeft Rie. Het is een recept dat je makkelijk kunt wijzigen en aanpassen, hé? Geen Braziliaanse, maar mijn vader kwam uit Madeira, dus wel Portugese taal en mijn moeder is afkomstig uit Aruba.Ik heb nog steeds één van die taartjes in de diepvries, ben benieuwd of het nog smaakt. Morgen maar laten ontdooien voor hemelvaart. Groetjes, Flavia:);)
lalibela

lalibela zegt:
Hey Favia, ik kon niet wachten en heb al gebakken.. Heerlijk. Dus gewoon okkernoten gebruikt. Light Joggingroomkaas van Aldi. Cakemix van Action, de cupcakesmix, vanille. Verder alles hetzelfde gedaan. Groot succes. Reuze bedankt. Ben jij Braziliaanse?
flavia

flavia zegt:
Hai Rie,
Ik heb bij AH een pak "Mix
voor Cake" gekocht van hun eigen AH-merk. Maar je kunt ook een andere mix kopen hoor. En dan verse roomkaas, die is er in veel merken. Let er wel op dat er geen kruiden of knoflook in zijn verwerkt. Bij MonChou bijvoorbeeld heb je er eentje zonder kruiden erin. Of je maakt een mix van creme fraïche met ricotta zoals ik in kookverhaal heb geschreven. Veel succes.:);)
lalibela

lalibela zegt:
Ik ga het met een overschot van onze eigen pluk okkernoten maken.
Moeten dringend opgewerkt worden. Waarschijnlijk wordt het zaterdag. Eerst nog 2 dagen naar Nederland op uitstap. Wat moet ik kopen bij Albert Hein voor mijn bakkunsten?? Tips aub. Groetjes, Rie.
flavia

flavia zegt:
Ik hoop dat het je ook zal smaken.:);)
lalibela

lalibela zegt:
Ziet er heel lekker uit.
Ga binnenkort proberen
gea

gea zegt:
Dit lijkt een bijzonder heerlijk taartje!! Lekker om dit weekend even te maken. :)Ik ben dol op pecannoten!
flavia

flavia zegt:
Ik heb mix gebruikt, maar je zult ook je eigen beslag kunnen maken, neem ik aan.Van alleen bloem of met zelfrijzend bakmeel, als je maar een soort cake krijgt als bodem.Groetjes. Pootje voor Elmo.:p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Flavia, kan ik de mix voor cake ook vervangen door zelfrijzend bakmeel??? hoor het wel van je, ze ziet er lekker uit gaat bij mijn favorieten. Groetjes :);):p en een knuffel voor Tara;)