KookJij

Knolselderijpuree

Een heerlijk knolselderijpuree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knolselderijpuree te bereiden

Snijd de selderij in plakken, schil en was ze en snijd ze in blokjes
Breng de knolselderij met de rijst en de bouillon aan de kook en kook de knolselderij in ca 15-20 min gaar.
Giet het geheel af en pureer het in de keukenmachine of met de staafmixer tot een smeuige puree.
Doe de knolselderijpuree terug in de pan, voeg de room, tijm en kaneel toe en warm de puree al roerende nog enkele minuten door tot de puree goed van dikte is.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

corvdboom

corvdboom zegt:
Heerlijk recept, maar omgekeerd toegepast, de appels gepureerd en de knolselderij in stukjes gelaten, wel wat suiker toegevoegd aan de appels. Lekker met gebakken aardappelen met ui en een gegrilde kippenpoot;)