KookJij

Knapkook

Een heerlijk knapkook recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knapkook te bereiden

De boter, suiker, vanillesuiker, losgeklopt ei en water (of melk) goed mengen.
Voeg de bloem en de backin toe.
Kneed dit tot een stevig deeg.
Laat het deeg even afkoelen, want dan laat het zich beter uitrollen.
Verdeel het deeg in vieren en rol het uit.
Bedek 4 vlaplaten met het deeg of steek koeken uit het deeg.
Prik met een vork op verschillende plaatsen in de deegbodem om te voorkomen dat er luchtblaasjes in het deeg ontstaan.
Maak het deeg nat met een kwastje met water.
Bestrooi het deeg met suiker.
Bak de knapkoeken in een voorverwarmde oven van 175 graden C. in circa 15 min gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst