KookJij

Kipfilet in bladerdeeg

Een heerlijk kipfilet in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipfilet in bladerdeeg te bereiden

-De kipfilets overlangs insnijden, maar niet helemaal door.
-Even bruin aanbakken (gewoon gesloten dus niet openklappen op de snijkant) in een beetje olie, maar niet langer dan 5 minuutjes.
-Uit de pan nemen en even laten afkoelen.
-Intussen het bladerdeeg laten ontdooien.
-De champignons in een beetje boter bruinbakken en kruiden met de aromat.
-De brie in dunne plakjes snijden.
-Het katenspek verdelen over 4 stukken huishoudfolie, de plakjes spek moeten een beetje overlappen.
-De kipfilet's vullen met de plakjes brie en de champignons.
-De kipfilet's op het katenspek leggen en nogmaals kruiden met de aromat.
-Met behulp van de folie het spek strak om de kip oprollen.
-Van het bladerdeeg 2 plakjes aan mekaar plakken met een beetje water (in totaal heb je dus 8 plakjes nodig) en goed aandrukken.
-Op iedere plak een kipfilet leggen en oprollen, de uiteinde's en naden goed sluiten.
-Goed inkwasten met het ei.
-In een voorverwarmde oven van 180C bakken voor 45 minuten.
-Uit de oven halen en 10 minuutjes laten rusten.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Lekker om in plakken te snijden en dan te serveren met een roomsaus erover en rijst erbij, bestrooit met verse peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Een heerlijk gerecht en dan een discussie over het zout gehalte hahaha, pas het naar je eigen smaak aan! Doet toch iedereen???:):):)
apu

apu zegt:
Dat ontken ik toch ook niet! Haha:):) Maar ik vind het gewoon lekker dus staat in mijn recepten vaak aromat, liefst met tuinkruiden, maar als je het te zout vind, dan vervang je ze toch gewoon door je eigen kruiden? Het zijn ja geen kruiden waar een sterke smaak vanaf komt zoals laurier of tijm etc etc, dus....ieder z'n eigen keus! Er gebeurt niks ergs als je aromat vervangt door peper en/of zout!:):);):p
Mariette

Mariette zegt:
Dames, niet vechten. maar Liske heeft wel gelijk: Aromat heeft veel zout!
apu

apu zegt:
Liske, je kan kruiden gebruiken welke je maar wilt of weglaten wat je wilt, ik hou het op aromat!:):);)
e.roelofsen

e.roelofsen zegt:
Lijk mij heerlijk. Mvg, Ellebel
Liske

Liske zegt:
In Aromat zit veel zout!:(
apu

apu zegt:
Zout komt zowiezo niet in dit recept;) Ik persoonlijk vind aromat heerlijk, maar die vervangen door lavas wil ik wel eens proberen! Bedankt voor de tip:)
liske

liske zegt:
Aromat zou ik nooit gebruiken, daar zitten veel smaakversterkers in. Liever zie ik dan een schepje versgesneden lavas, je hebt dan verder geen of weinig zout nodig!:?