KookJij

Kip Shanghai

Een heerlijk kip shanghai recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: brutsellog
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip Shanghai te bereiden

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Rooster 50 gram amandelen in een hete koekenpan goudbruin. Meng 1 eiwit met 1/2 eetlepel maïzena en 1 in blokjes gesneden kipfilet.

Bak de kipfilet in hete olie goudbruin. Als de kipfilet bruin is schep je het uit de pan. Verwarm opnieuw hete olie in de pan en bak hierin 3 in ringen gesneden bosui, 1 rode paprika, 100 gram taugé en 1 fijngehakt teentje knoflook. Roerbak 2 minuten. Daarna kan de kipfilet en de geroosterde amandelen terug in de pan. Meng in een kom 1 eetlepel sojasaus, 50 ml kippenbouillon, 2 eetlepels rijstwijn en 1 eetlepel maïzena. Roer dit door het gerecht en roerbak nog 1 minuut.

Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst