KookJij

Kip met kriekbier

Een heerlijk kip met kriekbier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met kriekbier te bereiden

Dag vooraf.
De stukken kip door de bloem wentelen. De boter in de kookpan en de kip goudbruin bakken.
Het kriekbier bij gieten en kruiden met rozemarijn, koriander, laurier, peper en zout. Eveneens de blokjes kippenbouillon erbij mengen.
Afdekken en 1 u laten sudderen, daarna laten rusten .
's Anderendaags het vet afscheppen en opwarmen. De krieken laten uitlekken en bij de kip voegen. Eventueel de saus wat indikken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tom pollet

tom pollet zegt:
Niet moeilijk en overheerlijk !