KookJij

Recept voor Kip met 40 teentjes knoflook

Een heerlijk kip met 40 teentjes knoflook recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: ?? personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: gekregen van Franse mensen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Bestrooi de kip van binnen en van buiten met z&p, of gebruik kipkruiden van Verstegen: kippikant.
Verhit de boter/olie in de braadpan en bak het goudbruin.
Draai de kip geregeld om, zodat zij een mooi krokant
korstje krijgt.
Voeg de ongepelde teentjes knoflook toe, laat even meebraden en giet er een glas water bij.
Leg een deksel op de pan en laat de kip en de knofs in ca 1 uur op laag vuur zachtjes gaar sudderen.
Snijd intussen het ciabattabrood in plakken.
▼Neem de kip uit de pan, maak het vlees los van de botten en houd het warm.
Leg de knofl.teentjes op een plank en plet ze met een mes, waardoor de velletjes openspringen.
▼Doe de zachte teentjes in een kommetje en roer met
de boter, z&p tot een puree.
Rooster de plakjes brood onder de grill of in het broodrooster.
▼Leg de stukjes kip op de plakken ciabatta, besmeer met de knoflookpuree en giet er een theel. braadjus over.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz-Saffrie)

Schrik niet van de hoeveelheid knoflook!! Het is héél lekker ; pas de volgende dag heb je een walm om je heen....,maar wat kan het je schelen???
De mededisgenoten zullen er BESLIST géén last van hebben!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

limelein

limelein zegt:
Het is heerlijk, bedankt voor het recept.
Huub

Huub zegt:
Gaan we zeker proberen, al was het alleen al om de volgende dag verzekerd te zijn van een ruime zitplaats in het OV :p