KookJij

Kip-kerrie ovenschotel met ananas

Een heerlijk kip-kerrie ovenschotel met ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip-kerrie ovenschotel met ananas te bereiden

Snijd de kipfilet in stukjes en de paprika in reepjes, snipper de ui. Bestrooi de kipstukjes met zout en peper en bak ze in de olijfolie lichtbruin.
Voeg de ui en knoflookpuree toe en laat die even meebakken. Strooi er kerriepoeder overheen en voeg de paprika toe. Laat ze zachtjes meebakken en zorg dat het vrijkomende vocht zoveel mogelijk verdampt.
Doe het mengsel daarna in een beboterde ovenschaal. Maak de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing. Roer door de puree 75 gr. geraspte kaas . Doe de puree over het kip- kerriemengsel en leg de ananas erop. Het restje kaas eroverheen strooien.
Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 225° C en laat het gerecht in ca. 25 minuten lichtbruin worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tania

Tania zegt:
Fijn dat het jullie gesmaakt heeft. :)
spanky

spanky zegt:
Verrassend en heel erg lekker vandaag klaar gemaakt en het zal zeker niet de laatste keer zijn, bedankt;)
Els

Els zegt:
Jammer dat je puree uit een pakje maakt,het is zoveel lekkerder om het vers te maken.Kom maar een kijken op mijn site met het recept Aligot.Je kunt het vinden onder de naam Els Meeuwsen.:)
Francesca

Francesca zegt:
Vorige week heb ik dit gerecht gemaakt, ik zat aan het einde van de maand (je kent het) en keek wat ik nog in de diepvries en voorraadkast had.
De schotel was zo'n succes dat ik 't vandaag weer maak, er werd de hele week om gevraagd! Hartstikke bedankt voor dit lekkere recept!
Liske

Liske zegt:
Dit is bij ons een typisch zaterdag- gerecht: lekker snel klaar en heerlijk! Ik varieer vaak met de groenten: bijv. sperzieboontjes bij het paprika-mengsel. Veel verse kruiden, en natuurlijk de aardappelpuree zelf maken! Lekker met een salade van ijsbergsla, tomaten en komkommer.
wil

wil zegt:
Is een heerlijk gerecht hebben het al 2 keer gemaakt gaan het nu eten met de haricots verts, groetjes wil.
l.habets

l.habets zegt:
Ga ik beslist maken.

Lies
cooreman albert

cooreman albert zegt:
ziet er lekker en gemakkelijk uit.ga het vanavond eens uitproberen.welke groentjes geeft men daarbij? groetjes albert
Tania

Tania zegt:
Roel, zo gaan we het ook eens eten. (afhankelijk van wie er thuis eet, want niet alle gezinsleden kunnen paprika verdragen). ;)groetjes, Tania
Tania

Tania zegt:
Teuny, wij vinden haricots verts (dunne groene boontjes) hierbij lekker. Zie opmerking! Groetjes, Tania
Roel

Roel zegt:
Het is een goed en simpel gerecht hier in huis goed beoordeeld ! :) !
Echter wel zo gemaakt, meer ui(2 grote), 2 paprika´s flink wat champions, en minder aardappelpuree(2 zakjes ipv 3)
Bakken van de groente en champions, wat ananassap toegevoegd
Teuny van Leuken de Lange

Teuny van Leuken de Lange zegt:
Watdoe je hier voor groenten bij???
enilorac

enilorac zegt:
Heb het filmpje bekeken, eenvoudige bereidingswijze,
lijkt me heerlijk en ik ga het zeker eens maken.
Roel

Roel zegt:
Ben benieuwd, ga het morgen fixen, zal laten weten hoe het lukt/smaakt, met mijn testpanel huisgenootjes.
anne

anne zegt:
het leek mij heel lekker en ik had het gemaakt. Het rook heel lekker maar de smaak viel tegen:S het was wel te eten maar dat was het dan ook.