KookJij

kip in brugge trippel met een eigen draaidieet en

Een heerlijk kip in brugge trippel met een eigen draaidieet en recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: een restaurant in brugge en een beetje van mij zelf
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe kip in brugge trippel met een eigen draaidieet en te bereiden

alles klein snijden en de kipfile peper en zouten, aanbraden in de boter a 50 gram en (knoflook)olijfolie, dan de groente erbij wokken en afblussen met de bouillon zo'n 300ml daar de theelepel thijm 4 laurier blaadjes met eenbeetje sambal erbij doen op het laatst het flesje bier en nog zo'n 30 min laten pruttelen na die 30 min wat vocht eruit halen en vermengen met bloem tot een klontvrij papje en bij de prut doen en even inlaten koken.

Mijn kookverhaal (Annemien )

dit heb ik afgelopen week in brugge gegeten, het recept gevraagd aan de kok daar het met asperges was gedaan en het er kleurloos en beetje laf smaakte. Heb ik er uit mij zelf wat sambal door gedaan en knoflook olijfolie om in te bakken.Door de wortels en boontjes is het wat kleuriger en wat pittiger geworden

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Dit recept lijkt me wel lekker om eens te proberen. Ik zou het dan wel in een anti-aanbakpan doen zonder de boter, om het inderdaad slanker te maken!