KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

De gerechten uit de Mediterrane keuken blinken uit door het gebruik van verse, gezonde ingredienten. Deze komen uit de eigen regio, zowel van het land als uit de zee.

Filters worden geladen

Mediterrane recepten

    1. Heerlijk smaakvol, gewokte spinazie met champignons, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten! Ingredienten: Spinazie, Kastanje champignons , Zongedroogde tomaatjes, Ui, Knoflook, Rode peper, Pijnboompitten
    2. Op zaterdag 24 oktober 2015 stond mijn Turkse buurvrouw met een pannetje ASHURA voor mijn deur. Ashura of Noachse Pap is een gerecht dat op de 10de dag van... Ingredienten: 1 drinkglas (=250 cc) tarwe, 1/2 drinkglas witte bonen , 1/2 drinkglas kikkererwten, ± 220 gram gedroogd fruit (kleine stukjes abrikoos, blanke rozijnen en zwarte rozijnen, , 1 geschilde en geklokhuisde appel in stukjes...
    3. Dit is een heerlijke frisse zomersalade met twee soorten bonen en tomaten met fetakaas Ingredienten: sperciebonen, kidneybonen, rode uien, kerstomaatjes, zwarte olijven, tijm, fetakaas, witte balsamicoazijn, zout en peper, honing, olijfolie, knoflookteen

    4. Lekker recept om te wokken in de skottelbraai, leuk voor op de camping of in de achtertuin op een zomerse dag. Ingredienten: Gnocchi, Courgette, Aubergine, Ui, Knoflook, Philadelphia of kookroom, Zalm, Olie, Paprika poeder, Peper, Zout
    5. Heerlijk tajine gerecht voor het najaar door de toevoeging van pompoen. De combinatie van onder andere pruimen en rode peper zorgen voor een verrassende sm... Ingredienten: Runderriblappen, Flespompoen, Prei, Winterpeen, Ui, Olijven, Rode peper, Blik hele tomaten, Gedroogde pruimen, Rundvleesbouillon, Knoflook, Bloem, Boter, Gemalen komijn, Gemalen kaneel, Gemalen korianderpoeder, Ras el Ha...
    6. Zelf gemaakte shoarmakruiden. Meng de kruiden goed door elkaar en bewaar in een goed afgesloten potje in de kast. Ingredienten: 2 eetlepels korianderpoeder, 8 eetlepels komijnpoeder, 4 eetlepels paprikapoeder, 1 eetlepel geelwortel, 1 eetlepel kaneelpoeder, 2 eetlepels zout, 1 eetlepel uienpoeder, 1 eetlepel knoflookpoeder, 1 eetlepel kerriepoede...
    7. Smaakvolle soep met pit, de aubergine is in deze soep een echte smaakmaker en is goed in balans met de tomaat. Ingredienten: Grote tomaten, Aubergine, Ui, Knoflook, Aardappel, Groentebouillon, Basilicum, Water, Versgemalen peper, Olijfolie
    8. Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor de barbecue. Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum

    9. Een tajine gerecht voor je kleintje met diverse groente, stoofvlees en parelcouscous een gezond recept met veel verschillende groente. Ingredienten: Parelcouscous, Stoofvlees, Courgette, Aubergine, Paprika, Wortel, Kikkererwten, Olijfolie, (Room)boter
    10. Een lekker en makkelijk te maken recept. Ingredienten: 2 kippenpoten, 2 grote ontvelde tomaten, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 winterwortel, 1 blikje (35 gr) tomatenpuree, droge witte wijn, peper en zout uit de molen, 200 gram champignons , olijfolie, stukje boter, creme fraiche,...
    11. Knoflookbrood Ingredienten: brood, boter, op kamertemperatuur, knoflook, peterselie, zout, peper
    12. Pasta met witlof, peer, makreel en pijnboompitjes Ingredienten: penne, peren, rode ui, witlof, pijnboompitten, gerookte makreel, Parmezaanse kaas, zout, peper, olijfolie, water
    13. Piyaz is een Turkse salade van witte bonen, lenteui, peterselie, ui en sumac. Het Perzische woord voor ui is piyaz. In plaats van pure sumac gebruiken we z... Ingredienten: 250 gram ongekookte witte bonen, 2 flinke rode uien in dunne halve maantjes geschild, 120 cc witte wijnazijn (balsamico is ook goed), 6 middelgrote tomaten zonder vel en pitjes in brunoise geschild, 2 groene paprika's zo...

    14. Heerlijke ravioli met paddestoelen en asperges uit de Skottelbraai Ingredienten: Paddestoelen, Groene asperges, Courgette, Ui, Knoflook, Paddestoelen pastasaus (zie kookverhaal), Parmaham, Ravioli, Peper, Zout, Olie
    15. Heerlijke smaakcombinatie, een eenvoudig en feestelijk voorgerecht of bijgerecht perfect voor een zomerse maaltijd. Ingredienten: Tomaat, Mozzarella (buffel), Ansjovis (vers), Verse basilicum, Olijven, Balsamico azijn, Olijfolie, Pijnboompitten, Peper en zout
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Aardappelschotel met sperziebonen
    Aardappelschotel met sperziebonen Categorie Groenten
    Ben je gebakken of gekookte aardappelen een beetje zat? Maak dan eens deze aardappelschotel met sperziebonen en paprika. Lekker, simpel en snel te bereiden.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
    Groen(t)e kerstboom van de bakplaat Categorie Groenten, Kerst, Kerst
    Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  5. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  6. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  7. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  10. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.