-
Vijgenjam met port
Categorie: Beleg
30 min
Laatst had ik veel meer vijgen gekocht dan ik daadwerkelijk nodig had en
ze lagen er maar te liggen. Zonde om ze te laten verrotten dus heb ik ze
maar in d...
Ingredienten: 300 gram verse vijgen, 100 gram gelei suiker speciaal (van Gilse), 2 borrelglaasjes rode port, 4 el rode wijnazijn (of vijgen Edik)
-
Pittige Kipfilet a la Pizzaiola
Categorie: Gevogelte
20 min
De kort voorgebakken kip wordt in de tomatensaus in de oven lekker zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus. Op het voormalige Smu...
Ingredienten: 500 gram kipfilet, peper zout, bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 blikje tomatenblokjes, 1kleine ui, 2 teentjes knoflook, 1/2 rode Spaanse peper of wat sambal naar smaak, 2theelepels gedroogde oregano, 10 gram dunne plakjes...
-
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto
Categorie: met Groente, met Zuivel
30 min
Dit is een soepje waarvan je blijft opscheppen. Een soepje ook dat iedereen
lust en kan waarderen. Je kunt het beste een grote pan maken want het
gaat toch...
Ingredienten: 1 ui, 2 tenen knoflook, olijfolie, 1 ½ kilo tomaten, 1 blikje tomatenpuree (70 gram), 3 kippenbouillon tabletten, 1 liter water (uit de waterkoker), 1 bakje mascarpone (250 gram), 100 gram rode pesto, 15 gram verse basil...
-
Shoarmakruiden zelf mengen
Categorie: Vlees, Gerechten
10 min
Zelf gemaakte shoarmakruiden. Meng de kruiden goed door elkaar en bewaar in een goed afgesloten potje in de kast.
Ingredienten: 2 eetlepels korianderpoeder, 8 eetlepels komijnpoeder, 4 eetlepels paprikapoeder, 1 eetlepel geelwortel, 1 eetlepel kaneelpoeder, 2 eetlepels zout, 1 eetlepel uienpoeder, 1 eetlepel knoflookpoeder, 1 eetlepel kerriepoede...
-
Spaans stoofpotje
Categorie: Stoofschotels
180 min
Ik heb mijn inspiratie van Wilmie Willims. Ik zou zeggen ga het uitproberen en laat in een berichtje weten of je geslaagd recept vindt. De bereidingstijd i...
Ingredienten: 700 gram varkenslapjes , 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 kg. tomaten, 1 blikje blokjes tomaat, 1 bosje verse kruiden, (rozemarijn, tijm, oregano), 1 laurierblad, zwarte peper en zout uit de molen , 1 flinke scheut dro...
-
Tajine met flespompoen en rundvlees
Categorie: Tajine
180 min
Heerlijk tajine gerecht voor het najaar door de toevoeging van pompoen. De combinatie van onder andere pruimen en rode peper zorgen voor een verrassende sm...
Ingredienten: Runderriblappen, Flespompoen, Prei, Winterpeen, Ui, Olijven, Rode peper, Blik hele tomaten, Gedroogde pruimen, Rundvleesbouillon, Knoflook, Bloem, Boter, Gemalen komijn, Gemalen kaneel, Gemalen korianderpoeder, Ras el Ha...
-
Verse spinazie uit de wok
Categorie: Groenten
15 min
Heerlijk smaakvol, gewokte spinazie met champignons, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten!
Ingredienten: Spinazie, Kastanje champignons , Zongedroogde tomaatjes, Ui, Knoflook, Rode peper, Pijnboompitten
-
Tomaten-auberginesoep
Categorie: met Groente
45 min
Smaakvolle soep met pit, de aubergine is in deze soep een echte smaakmaker en is goed in balans met de tomaat.
Ingredienten: Grote tomaten, Aubergine, Ui, Knoflook, Aardappel, Groentebouillon, Basilicum, Water, Versgemalen peper, Olijfolie
-
Zarzuela, Spaanse visschotel met zeevruchten
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Stoofschotels
60 min
Dit gerecht heb ik voor het eerst gegeten toen ik een keer in Spanje op vakantie was.
Aan de kust waar de vis op zijn best en in overvloed verkrijgbaar is,...
Ingredienten: 600 gram kabeljauw (of andere witte vis), 500 gram mosselen, 500 gram grote gamba`s, 400 gram inktvis, 500 gram tomaten, 2 uien, 1 Spaanse peper, 1 blikje tomatenpuree, 2 visbouillonblokken, 8 teentjes knoflook, 2 laurie...
-
Zalm met groenten uit de Skottelbraai
Categorie: Gerechten, Vis, schaal- en schelpdieren, Warm
25 min
Lekker recept om te wokken in de skottelbraai, leuk voor op de camping of in de achtertuin op een zomerse dag.
Ingredienten: Gnocchi, Courgette, Aubergine, Ui, Knoflook, Philadelphia of kookroom, Zalm, Olie, Paprika poeder, Peper, Zout
-
Italiaanse kippenpoten
Categorie: Gevogelte
50 min
Een lekker en makkelijk te maken recept.
Ingredienten: 2 kippenpoten, 2 grote ontvelde tomaten, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 winterwortel, 1 blikje (35 gr) tomatenpuree, droge witte wijn, peper en zout uit de molen, 200 gram champignons , olijfolie, stukje boter, creme fraiche,...
-
Lasagne florentine met gehakt, spinazie en mozzarella
Categorie: Pasta's
-20 min
Ik maakte regelmatig een ovenschotel "Mozzarella Beef Florentine" van een vriendin . Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en geh...
Ingredienten: 350 gram rundergehakt, 1 pak verse lasagnebladen uit het koelvak van de supermarkt, 1 blikje tomatenblokjes (plm. 480 gram), 1 verkruimelde vleesbouillontablet, 2 theelepels suiker, 2 theelepels gedroogde oreganp, 1 laur...
-
Vijgen/sinaasappel chutney
Categorie: Overig, Koud, Koud
30 min
Verse vijgen kun je best een tijdje in de koelkast bewaren maar natuurlijk ook weer niet onbeperkt. Mij overkomt het nog wel eens dat ik teveel tegelijk ko...
Ingredienten: 4 verse vijgen, 1 sinaasappel, 1 sjalot, 4 el Edik Pedro Ximenez (of 2 el rode wijnazijn en 2 el rode port), 1 el pecan noten (of walnoten), 1 el olijfolie, 2 el gelei suiker speciaal (van Gilse), ¼ tl piment, peper en z...
-
Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus
Categorie: Vlees, Stoofschotels
30 min
Stukjes varkenshaas in een lekker pruttelpotje en toch super mals.
Als je alles voorgesneden hebt dan hoeft alles maar kort in de wok en daarom blijft de v...
Ingredienten: 600 gram varkenshaas of kophaasjes, 250 gram champignons, 4 grote tomaten (of 8 kleintjes), 2 tenen knoflook, 150 gram feta, 1 rode en 1 groene paprika, klein (anders ½ rode en ½ groene), ½ bosje lente ui, 1 el marjolein...
-
Pittige aardappelgratin met pepperoni, paprika en ui
Categorie: Aardappels, Ovenschotels
60 min
Deze gratin is een heerlijk aardappel en groente gerecht ineen. Ideaal als je
slechte groente eters hebt. Maar ook makkelijk omdat je meteen 2 vliegen
in 1...
Ingredienten: 1 kg vastkokende aardappelen, 50 gram pepperoni worst (chorizo kan ook), 1 rode (punt)paprika, 1 ui, 3 eieren, 200 ml room, peper en zout, oregano, geraspte kaas
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Gehaktbroodje pikant
Recept: Brabantse balkenbrij
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal
Gebruiker: Monique Kerkhoven