-
Lasagne florentine met gehakt, spinazie en mozzarella
Categorie: Pasta's
-20 min
Ik maakte regelmatig een ovenschotel "Mozzarella Beef Florentine" van een vriendin . Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en geh...
Ingredienten: 350 gram rundergehakt, 1 pak verse lasagnebladen uit het koelvak van de supermarkt, 1 blikje tomatenblokjes (plm. 480 gram), 1 verkruimelde vleesbouillontablet, 2 theelepels suiker, 2 theelepels gedroogde oreganp, 1 laur...
-
Griekse Bonensalade met feta
Categorie: Salades
30 min
Dit is een heerlijke frisse zomersalade met twee soorten bonen en tomaten met fetakaas
Ingredienten: sperciebonen, kidneybonen, rode uien, kerstomaatjes, zwarte olijven, tijm, fetakaas, witte balsamicoazijn, zout en peper, honing, olijfolie, knoflookteen
-
Spaanse aardappelsalade met een verhaal
Categorie: Salades
20 min
Proef het vakantiegevoel gewoon thuis met deze Spaanse aardappelsalade en een fruitige witte wijn uit de regio La Mancha.
Je hoef er niet geweest te...
Ingredienten: 600 g vastkokende aardappels, olijfolie om in te bakken, roomboter, 100 g chorizo, 2 kleine of 1 grote rode ui, 250 g cherrytomaatjes, 1 bosje bladpeterselie, 200 g manchego, 1 citroen, 100 ml Griekse yoghurt, 2 el mayon...
-
Zalm met groenten uit de Skottelbraai
Categorie: Gerechten, Vis, schaal- en schelpdieren, Warm
25 min
Lekker recept om te wokken in de skottelbraai, leuk voor op de camping of in de achtertuin op een zomerse dag.
Ingredienten: Gnocchi, Courgette, Aubergine, Ui, Knoflook, Philadelphia of kookroom, Zalm, Olie, Paprika poeder, Peper, Zout
-
Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus
Categorie: Vlees, Stoofschotels
30 min
Stukjes varkenshaas in een lekker pruttelpotje en toch super mals.
Als je alles voorgesneden hebt dan hoeft alles maar kort in de wok en daarom blijft de v...
Ingredienten: 600 gram varkenshaas of kophaasjes, 250 gram champignons, 4 grote tomaten (of 8 kleintjes), 2 tenen knoflook, 150 gram feta, 1 rode en 1 groene paprika, klein (anders ½ rode en ½ groene), ½ bosje lente ui, 1 el marjolein...
-
Verse spinazie uit de wok
Categorie: Groenten
15 min
Heerlijk smaakvol, gewokte spinazie met champignons, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten!
Ingredienten: Spinazie, Kastanje champignons , Zongedroogde tomaatjes, Ui, Knoflook, Rode peper, Pijnboompitten
-
Griekse salade met witte bonen (Salata fasólia gigantes)
Categorie: Salades, Salades
10 min
Deze salade zou zo gebruikt kunnen worden in de saladebar van een
Grieks restaurant. Je ziet wel eens vaker van die lekkere grote witte
reuzenbonen in Grie...
Ingredienten: 1 pot grote witte bonen (uitlekgewicht 400 gr.), 1 rode ui, 3 lente uitjes, ½ komkommer, 2 grote tomaten (of 5 kleine), 100 gram feta, ongeveer 20 Griekse olijven (kalamata), oregano, tijm, peper en zout, 2 el witte wijn...
-
Italiaans pannetje met stukjes malse beenham
Categorie: Vlees
30 min
Een heerlijk mals beenhammetje leent zich uitstekend voor zulk lekker
stoofpannetje als dit.
Aangestoken door het heerlijke zonnetje ging ik deze keer op d...
Ingredienten: 1 beenhammetje van 500 gram, 250 gram champignons, 2 à 3 rode puntpaprika's, 2 uien, 150 gram spekreepjes (bij voorkeur Pancetta), 2 tenen knoflook, klein blikje tomatenpuree, 250 ml kookroom, 150 ml droge witte wijn (bv...
-
Sandwich met porchetta, mozzarella en gegrilde artisjok
Categorie: Beleg, Koud, Koud, Pasen
15 min
Geniet van een smaakvolle sandwich met sappige porchetta, romige mozzarella en gegrilde artisjok. Gemaakt van Jumbo's rustiek brood met een krokante korst,...
Ingredienten: porchetta , mozzarella maxi (400 g) , artisjok , pesto , Jumbo's rustiek brood
-
Mediterrane marinade voor kip of ander vlees
Categorie: Marinades
10 min
Een heerlijke marinade voor kip, speklapjes of ander varkensvlees met de
typische Mediterrane kruiden zoals rozemarijn, tijm en oregano. Ik heb
verse kruid...
Ingredienten: 1 kg varkenshaas of fricandeau (kip of speklappen kan ook prima), 1 blikje tomatenpuree (70 gram), 3 teentjes knoflook, peper en zout, 6 el olijfolie, 2 el rode wijn azijn, sap van 1 citroen, ½ tl komijn poeder, 1 el geh...
-
Spezzatino alla panne -varkenshaas in cognacsaus
Categorie: Vlees
25 min
Stukjes varkenshaas in een romige saus met champignons, paprika en een scheutje cognac
Ingredienten: 500 gram varkenshaas, 4 eetlepels olijfolie, 2 uien, 1 rode paprika, 400 gram champignons, 1/2 dl cognac of vieux, 1 eetlepel tomatenpuree, 250 ml slagroom, 2 eetlepels fijngehakte peterselie
-
Shoarmakruiden zelf mengen
Categorie: Vlees, Gerechten
10 min
Zelf gemaakte shoarmakruiden. Meng de kruiden goed door elkaar en bewaar in een goed afgesloten potje in de kast.
Ingredienten: 2 eetlepels korianderpoeder, 8 eetlepels komijnpoeder, 4 eetlepels paprikapoeder, 1 eetlepel geelwortel, 1 eetlepel kaneelpoeder, 2 eetlepels zout, 1 eetlepel uienpoeder, 1 eetlepel knoflookpoeder, 1 eetlepel kerriepoede...
-
Italiaanse pruimen in rode wijn
Categorie: Nagerechten
600 min
Ingredienten: gedroogde pruimen, rode wijn, citroensap, suiker, vanillesuiker, walnoten, slagroom
-
Paella uit de Skottelbraai
Categorie: Gerechten, Vis, schaal- en schelpdieren, Warm
25 min
Paella uit de Skottelbraai is een heerlijk buiten recept en niet al te moeilijk om klaar te maken.
Ingredienten: Salamiworst, Garnalen, Paprika, Courgette, Ui, Knoflook, Rijst, Chilipoeder, Peper, Zout, Olie
-
Gevulde aubergine op de BBQ
Categorie: Bijgerechten, Groenten
20 min
Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor de barbecue.
Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum
Recept: Kersentaart zonder bakken uit de koelkast
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers