KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

De gerechten uit de Mediterrane keuken blinken uit door het gebruik van verse, gezonde ingredienten. Deze komen uit de eigen regio, zowel van het land als uit de zee.

Filters worden geladen

Mediterrane recepten

    1. Lekker recept om te wokken in de skottelbraai, leuk voor op de camping of in de achtertuin op een zomerse dag. Ingredienten: Gnocchi, Courgette, Aubergine, Ui, Knoflook, Philadelphia of kookroom, Zalm, Olie, Paprika poeder, Peper, Zout
    2. Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor de barbecue. Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum
    3. Heerlijk smaakvol, gewokte spinazie met champignons, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten! Ingredienten: Spinazie, Kastanje champignons , Zongedroogde tomaatjes, Ui, Knoflook, Rode peper, Pijnboompitten

    4. Zelf gemaakte shoarmakruiden. Meng de kruiden goed door elkaar en bewaar in een goed afgesloten potje in de kast. Ingredienten: 2 eetlepels korianderpoeder, 8 eetlepels komijnpoeder, 4 eetlepels paprikapoeder, 1 eetlepel geelwortel, 1 eetlepel kaneelpoeder, 2 eetlepels zout, 1 eetlepel uienpoeder, 1 eetlepel knoflookpoeder, 1 eetlepel kerriepoede...
    5. Paella uit de Skottelbraai is een heerlijk buiten recept en niet al te moeilijk om klaar te maken. Ingredienten: Salamiworst, Garnalen, Paprika, Courgette, Ui, Knoflook, Rijst, Chilipoeder, Peper, Zout, Olie
    6. Ingredienten: Courgette, Rode ui, Knoflook, Gnocchi of krieltjes, Salami, Rode paprika, Peper, Zout, Olie, Chilipoeder
    7. Dit is een heerlijke frisse zomersalade met twee soorten bonen en tomaten met fetakaas Ingredienten: sperciebonen, kidneybonen, rode uien, kerstomaatjes, zwarte olijven, tijm, fetakaas, witte balsamicoazijn, zout en peper, honing, olijfolie, knoflookteen
    8. Italiaanse tomatentaart Ingredienten: olijfolie, bladerdeeg, ontdooid, rode uien, gepeld, lente uien, balsamicoazijn, suiker, eieren, slagroom, Parmezaanse kaas, geraspt, zout, peper, ricotta, verkruimeld, prosciutto de San Daniele, tomaten, rozemarijn

    9. Kattenpizzaatjes Ingredienten: gist, suiker, bloem, bloem om te bestuiven, zout, olijfolie, traditionele tomatensaus, mozzarella, geraspte oude kaas, snacktomaten, bieslook, olijven
    10. Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing Ingredienten: pijnboompitten, snacktomaten, in plakjes, trostomaten, in plakjes, verse pesto, citroen, geraspt en uitgeperst, basilicum, buffelmozzarella, olijfolie, zout, peper
    11. de zoveelste variant op Bolognese Ingredienten: korte pasta, olijfolie, gehakt, champignons, lente ui, knoflook, tomatenblokjes (blik), tomatenpuree (geconcentreerd), oregano, peper, zout, parmezaan, bouillon
    12. Heerlijke smaakcombinatie, een eenvoudig en feestelijk voorgerecht of bijgerecht perfect voor een zomerse maaltijd. Ingredienten: Tomaat, Mozzarella (buffel), Ansjovis (vers), Verse basilicum, Olijven, Balsamico azijn, Olijfolie, Pijnboompitten, Peper en zout
    13. Heerlijke ravioli met paddestoelen en asperges uit de Skottelbraai Ingredienten: Paddestoelen, Groene asperges, Courgette, Ui, Knoflook, Paddestoelen pastasaus (zie kookverhaal), Parmaham, Ravioli, Peper, Zout, Olie

    14. Heerlijk shoarmaschotel die je helemaal af maakt met de zoete magere knoflooksaus. Ingredienten: * 500 gram shoarma vlees, * 2 paprika`s ( kies maar twee kleuren ), * 1 flinke ui, * 250 gram champignons, * 2 eetlepels sesamzaad, * 150 gram magere geraspte ( pasta ) kaas, * 1 zak diepvries rösti, * 500 gram sperciebo...
    15. Lekker Hollands en winters gerecht, moet je eens proberen. Heb deze van de week zelf geprobeerd, ik vond het erg lekker Ingredienten: olijfolie, grote ui , zuurkool uit het vat, milde paprika poeder, kippenbouillon , diepvries zalmfilet, verse lasagnabladen, mozzarella fijn verkruimeld, verse dille fijngehakt, geraspte jonge kaas, knoflook fijngehakt
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Griekse Bonensalade met feta
    Griekse Bonensalade met feta Categorie Salades
    Dit is een heerlijke frisse zomersalade met twee soorten bonen en tomaten met fetakaas. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 6 personen.
  2. Kabeljauw uit de römertopf
    Kabeljauw uit de römertopf Categorie Ovenschotels
    Gewoon een erg makkelijk recept wat je zeker eens moet maken. Laat weten wat je ervan vindt.. De bereidingstijd in cira 50 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  3. Varkenshaas met een korstje van Corsendonkse kaas en een saus van Belgisch bier
    Varkenshaas met een korstje van Corsendonkse kaas en een saus van Belgisch bier Categorie Vlees
    Varkenshaas met een korstje van Corsendonkse kaas en een saus van Belgisch bier. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  4. Viskoekjes met frisse remouladesaus
    Viskoekjes met frisse remouladesaus Categorie Overig
    Viskoekjes met frisse remouladesaus. De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  5. Broodje kippenragout
    Broodje kippenragout Categorie Beleg, Gevogelte
    Broodje kippenragout. De bereidingstijd in cira 35 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  6. Shakshuka met salami en geroosterde paprika
    Shakshuka met salami en geroosterde paprika Categorie Vlees
    Shakshuka met salami en geroosterde paprika. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  7. Aziatische bowl met runderfiletlapjes, zoetzure komkommer, broccolirijst en cashewnoten
    Aziatische bowl met runderfiletlapjes, zoetzure komkommer, broccolirijst en cashewnoten Categorie Salades, Hoofdgerecht, Salades
    Aziatische bowl met runderfiletlapjes, zoetzure komkommer, broccolirijst en cashewnoten. De bereidingstijd in cira 25 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  8. Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing
    Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing Categorie Voorgerechten, Salades, Voorgerecht, Vegetarisch
    Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing. De bereidingstijd in cira 15 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  9. Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie
    Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie Categorie Stamppot, Vlees, Ovenschotels
    Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  10. Aziatische maaltijdsalade van rode kool met kip en pinda's
    Aziatische maaltijdsalade van rode kool met kip en pinda's Categorie Gevogelte, Salades
    Aziatische maaltijdsalade van rode kool met kip en pinda's. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.