KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

De gerechten uit de Mediterrane keuken blinken uit door het gebruik van verse, gezonde ingredienten. Deze komen uit de eigen regio, zowel van het land als uit de zee.

Filters worden geladen

Mediterrane recepten

    1. Heerlijk smaakvol, gewokte spinazie met champignons, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten! Ingredienten: Spinazie, Kastanje champignons , Zongedroogde tomaatjes, Ui, Knoflook, Rode peper, Pijnboompitten
    2. Zelf gemaakte shoarmakruiden. Meng de kruiden goed door elkaar en bewaar in een goed afgesloten potje in de kast. Ingredienten: 2 eetlepels korianderpoeder, 8 eetlepels komijnpoeder, 4 eetlepels paprikapoeder, 1 eetlepel geelwortel, 1 eetlepel kaneelpoeder, 2 eetlepels zout, 1 eetlepel uienpoeder, 1 eetlepel knoflookpoeder, 1 eetlepel kerriepoede...
    3. In Sopanje heet dit gerecht 'gamba's al ajillo'wat dus garnalen met knoflook betekend. Serveer dit visgerechtje als tapas met een prikker, of met gereooste... Ingredienten: gepelde gamba's of tijgergarnalen, (Spaanse) olijfolie, knoflook, uitgeperst, gerookte paprikapoeder, fijngehakte peterselie, sherry of citroensap, zout, peper

    4. Heerlijk shoarmaschotel die je helemaal af maakt met de zoete magere knoflooksaus. Ingredienten: * 500 gram shoarma vlees, * 2 paprika`s ( kies maar twee kleuren ), * 1 flinke ui, * 250 gram champignons, * 2 eetlepels sesamzaad, * 150 gram magere geraspte ( pasta ) kaas, * 1 zak diepvries rösti, * 500 gram sperciebo...
    5. Dit recept heb ik pas uitgeprobeerd weet nog niet hoe anderen erover denken vind hem zelf erg lekker Ingredienten: gehakt ( naar keuzen), ui, prei, wortel, bleekselderij, knoflook, Tomatenpuree, Tomaten blokjes, Gepelde tomaten, pakje mix voor bolognesesaus, bouillon blokje naar keuzen, maizena, Olijfolie, loempiavellen
    6. de zoveelste variant op Bolognese Ingredienten: korte pasta, olijfolie, gehakt, champignons, lente ui, knoflook, tomatenblokjes (blik), tomatenpuree (geconcentreerd), oregano, peper, zout, parmezaan, bouillon
    7. Lekker recept om te wokken in de skottelbraai, leuk voor op de camping of in de achtertuin op een zomerse dag. Ingredienten: Gnocchi, Courgette, Aubergine, Ui, Knoflook, Philadelphia of kookroom, Zalm, Olie, Paprika poeder, Peper, Zout
    8. Proef het vakantiegevoel gewoon thuis met deze Spaanse aardappelsalade en een fruitige witte wijn uit de regio La Mancha. Je hoef er niet geweest te... Ingredienten: 600 g vastkokende aardappels, olijfolie om in te bakken, roomboter, 100 g chorizo, 2 kleine of 1 grote rode ui, 250 g cherrytomaatjes, 1 bosje bladpeterselie, 200 g manchego, 1 citroen, 100 ml Griekse yoghurt, 2 el mayon...

    9. Een beroemde en heel lekkere ovenschotel met macaroni en gehakt. Vraagt wel wat tijd. Ingredienten: water, macaroni, zout, olie, boter, eiwit, kefalotiri ( griekse kaas) of belegen goudse, ui, tomaten , rundergehakt, witte peper, kaneel, vleesbouillon, peterselie , bloem, melk, paneermeel, droge witte wijn, knoflook
    10. Heerlijk tajine gerecht voor het najaar door de toevoeging van de flespompoen. Ingredienten: Runderriblappen, Flespompoen, Prei, Winterpeen, Ui, Olijven, Rode peper, Blik hele tomaten, Gedroogde pruimen, Rundvleesbouillon, Knoflook, Bloem, Boter, Gemalen komijn, Gemalen kaneel, Gemalen korianderpoeder, Ras el Ha...
    11. Heerlijke smaakcombinatie, een eenvoudig en feestelijk voorgerecht of bijgerecht perfect voor een zomerse maaltijd. Ingredienten: Tomaat, Mozzarella (buffel), Ansjovis (vers), Verse basilicum, Olijven, Balsamico azijn, Olijfolie, Pijnboompitten, Peper en zout
    12. Ingredienten: Salamiworst, Garnalen, Paprika, Courgette, Ui, Knoflook, Rijst, Chilipoeder, Peper, Zout, Olie
    13. Heerlijke wortelcreme met een pittige nasmaak. De moeite waard om te proberen! Ingredienten: 12 bospenen, 4 tenen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 2 theelepels harissa, 4 eetlepels gehakte munt (zie kookverhaal), 2 theelepels citroensap (zie kookverhaal)

    14. Dit gerecht is lekker als voorafje of bij een kom soep. Ingredienten: stokbrood, gesmolten boter, peterselie, basilicum, knoflook geperst, geraspte jonge kaas
    15. Een heerlijke vitaminerijke soep Ingredienten: 1 eetlepel olijfolie, 1 fijngehakte ui, 3 tenen knoflook geperst, 6 takjes peterselie fijngehakt, 1 kilo verse tomaten, 2 sneetjes oud witbrood, 2 kippenbouillontabletten, zout en peper , 1 mespunt cayennepeper, een hand...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Gehakttaart met croissantdeeg
    Gehakttaart met croissantdeeg Categorie Overig
    Ik had nog een blikje croissantdeeg staan wat op moest en deze taart van gemaakt Ingredienten: 1 prei , 1 ui, 1 teentje knoflook, 125 gram spekreepjes of blokjes, 300 gram rundergehakt, 1 blikje croissantdeeg, peper en zout uit de molen, cayennepeper, pikante paprikapoeder, ±100 gram geraspte kaas (welke jij lekke
  2. Sambal eieren
    Sambal eieren Categorie Overig
    Ik heb ze ooit een keer gehad bij een Indonesisch restaurant, daar vielen ze erg in de smaak. Nu mijn eigen variant van het recept. Ingredienten: Eieren, Ui, Knoflook, Maizena, Kippenbouillon, Surinaamse sambal, Ketjap Manis, Bruine Basterdsuiker, Olie, Sap van citroen
  3. Provencaalse tonijnmuffins
    Provencaalse tonijnmuffins Categorie Amuse
    Provencaalse tonijnmuffins Ingredienten: John West toninmoot met een vleugjee olijfolie, zelfrijzend bakmeel, ei, melk, olijfolie, geraspte jong belegen kaas, verse Provencaalse kruiden of, gedroogde Provencaalse kruiden, zout, peper
  4. Makreeltaart met kaas en prei
    Makreeltaart met kaas en prei Categorie Warm
    Makreeltaart met kaas en prei Ingredienten: John West Makreelfilets in zonnebloemolie easypeel, bladerdeeg (diepvries), prei, citroen, peterselie, basilicum, bieslook, eieren, slagroom, geraspte jonge kaas, knoflook, olijfolie, zout, peper
  5. Glaasje met tonijnsalade
    Glaasje met tonijnsalade Categorie Amuse
    Glaasje met tonijnsalade Ingredienten: John West Tonijn Inspirations Basilicum, pijnboompittem, dunne stengels bleekselderij, ciabattabroodje, zeezout (molen), kerstomaatjes, peterselie, zout, peper
  6. Courgettesoep met rode zalm
    Courgettesoep met rode zalm Categorie Koud
    Courgettesoep met rode zalm Ingredienten: blikje John West wilde rode zalm, courgette, groentenbouillon, olijfolie, knoflook, slagroom, zout, peper
  7. Bruschetta met gegrilde sardines
    Bruschetta met gegrilde sardines Categorie Amuse
    Bruschetta met gegrilde sardines Ingredienten: John West gegrilde sardines naturel, trostomaten, basilicum, olijfolie extra vierge, knoflook, setvig vloerbrood, versgemalen zout, peper
  8. Deense sandwich met zalmpate
    Deense sandwich met zalmpate Categorie Beleg
    Deense sandwich met zalmpate Ingredienten: John West zalmpate, komkommer, ui, witte-wijnazijn, suiker, zuurdesembrood, mayonaise, dille
  9. Peppermint Mocha
    Peppermint Mocha Categorie Warm
    Peppermint Mocha Ingredienten: pure chocoladedrops, pepermunt sticks of, 'candy canes', melk, espresso
  10. Couscoussalade met tonijn
    Couscoussalade met tonijn Categorie Ontbijt & Lunch
    Couscoussalade met tonijn Ingredienten: John West Tuna with a twist ovengedroogde tomaten en kruidendressing, couscous, sambal of, verse rode peper, slamelange, rode paprika in blokjes gesneden, eventueel stuk plat Turks brood, citroensap