-
Zalm met groenten uit de Skottelbraai
Categorie: Gerechten, Vis, schaal- en schelpdieren, Warm
25 min
Lekker recept om te wokken in de skottelbraai, leuk voor op de camping of in de achtertuin op een zomerse dag.
Ingredienten: Gnocchi, Courgette, Aubergine, Ui, Knoflook, Philadelphia of kookroom, Zalm, Olie, Paprika poeder, Peper, Zout
-
Gevulde aubergine op de BBQ
Categorie: Bijgerechten, Groenten
20 min
Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor de barbecue.
Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum
-
Verse spinazie uit de wok
Categorie: Groenten
15 min
Heerlijk smaakvol, gewokte spinazie met champignons, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten!
Ingredienten: Spinazie, Kastanje champignons , Zongedroogde tomaatjes, Ui, Knoflook, Rode peper, Pijnboompitten
-
Griekse Bonensalade met feta
Categorie: Salades
30 min
Dit is een heerlijke frisse zomersalade met twee soorten bonen en tomaten met fetakaas
Ingredienten: sperciebonen, kidneybonen, rode uien, kerstomaatjes, zwarte olijven, tijm, fetakaas, witte balsamicoazijn, zout en peper, honing, olijfolie, knoflookteen
-
Tomaten-auberginesoep
Categorie: met Groente
45 min
Smaakvolle soep met pit, de aubergine is in deze soep een echte smaakmaker en is goed in balans met de tomaat.
Ingredienten: Grote tomaten, Aubergine, Ui, Knoflook, Aardappel, Groentebouillon, Basilicum, Water, Versgemalen peper, Olijfolie
-
Shoarmakruiden zelf mengen
Categorie: Vlees, Gerechten
10 min
Zelf gemaakte shoarmakruiden. Meng de kruiden goed door elkaar en bewaar in een goed afgesloten potje in de kast.
Ingredienten: 2 eetlepels korianderpoeder, 8 eetlepels komijnpoeder, 4 eetlepels paprikapoeder, 1 eetlepel geelwortel, 1 eetlepel kaneelpoeder, 2 eetlepels zout, 1 eetlepel uienpoeder, 1 eetlepel knoflookpoeder, 1 eetlepel kerriepoede...
-
Paella uit de Skottelbraai
Categorie: Gerechten, Vis, schaal- en schelpdieren, Warm
25 min
Paella uit de Skottelbraai is een heerlijk buiten recept en niet al te moeilijk om klaar te maken.
Ingredienten: Salamiworst, Garnalen, Paprika, Courgette, Ui, Knoflook, Rijst, Chilipoeder, Peper, Zout, Olie
-
Salami met groenten uit de Skottelbraai
Categorie: Gerechten, Wokken, Warm
25 min
Ingredienten: Courgette, Rode ui, Knoflook, Gnocchi of krieltjes, Salami, Rode paprika, Peper, Zout, Olie, Chilipoeder
-
Knoflookbrood
Categorie: Bijgerechten, Gerecht
20 min
Knoflookbrood
Ingredienten: brood, boter, op kamertemperatuur, knoflook, peterselie, zout, peper
-
Tajine met flespompoen en rundvlees
Categorie: Tajine
180 min
Heerlijk tajine gerecht voor het najaar door de toevoeging van de flespompoen.
Ingredienten: Runderriblappen, Flespompoen, Prei, Winterpeen, Ui, Olijven, Rode peper, Blik hele tomaten, Gedroogde pruimen, Rundvleesbouillon, Knoflook, Bloem, Boter, Gemalen komijn, Gemalen kaneel, Gemalen korianderpoeder, Ras el Ha...
-
Feta Furno
Categorie: Warm, Warm
40 min
Ingredienten: 4 vleestomaten(rijp), 4 tenen knoflook, 400 gr Feta, 4 theelepels orengano, Olijfolie
-
Carpaccio van tomaat, mozzarella en ansjovis
Categorie: Overig
15 min
Heerlijke smaakcombinatie, een eenvoudig en feestelijk voorgerecht of bijgerecht perfect voor een zomerse maaltijd.
Ingredienten: Tomaat, Mozzarella (buffel), Ansjovis (vers), Verse basilicum, Olijven, Balsamico azijn, Olijfolie, Pijnboompitten, Peper en zout
-
Pittige wortelcreme
Categorie: Bijgerechten, Groenten
40 min
Heerlijke wortelcreme met een pittige nasmaak. De moeite waard om te proberen!
Ingredienten: 12 bospenen, 4 tenen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 2 theelepels harissa, 4 eetlepels gehakte munt (zie kookverhaal), 2 theelepels citroensap (zie kookverhaal)
-
Shoarma groenten schotel met rösti en kaas
Categorie: Ovenschotels
60 min
Heerlijk shoarmaschotel die je helemaal af maakt met de zoete magere knoflooksaus.
Ingredienten: * 500 gram shoarma vlees, * 2 paprika`s ( kies maar twee kleuren ), * 1 flinke ui, * 250 gram champignons, * 2 eetlepels sesamzaad, * 150 gram magere geraspte ( pasta ) kaas, * 1 zak diepvries rösti, * 500 gram sperciebo...
-
Pasta met champignons, tomaat en gehakt
Categorie: Pasta's
45 min
de zoveelste variant op Bolognese
Ingredienten: korte pasta, olijfolie, gehakt, champignons, lente ui, knoflook, tomatenblokjes (blik), tomatenpuree (geconcentreerd), oregano, peper, zout, parmezaan, bouillon
Recept: Citroen-hazelnootrol
Recept: Bananensoezen
Gebruiker: Lex Heufke Kantelaar
Recept: Chocolade tiramisu
Recept: Chocolade tiramisu
Recept: Slow Cooker : kip met abrikozenrijst op Marokkaanse wijze
Recept: Citroenmousse
Recept: Koffielikeur
Recept: Kerriesoep met appel en bieslook
Blog: Is er meer tussen hemel en aarde…..?
Recept: Moeders boterkoek
Recept: Krabtartaar met avocado en mango
Recept: Moeders boterkoek
Blog: Gaartijd, roostertijd en oventijd voor BBQ & Grill
Recept: madagascaruitjes