-
Gevulde aubergine op de BBQ
Categorie: Bijgerechten, Groenten
20 min
Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor de barbecue.
Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum
-
Zalm met groenten uit de Skottelbraai
Categorie: Gerechten, Vis, schaal- en schelpdieren, Warm
25 min
Lekker recept om te wokken in de skottelbraai, leuk voor op de camping of in de achtertuin op een zomerse dag.
Ingredienten: Gnocchi, Courgette, Aubergine, Ui, Knoflook, Philadelphia of kookroom, Zalm, Olie, Paprika poeder, Peper, Zout
-
Mediterraanse runderstoofschotel
Categorie: Stoofschotels
180 min
Een beetje herfst maar toch met een beetje een zomers karakter door de Mediterrane smaken die in deze stoofpot zitten. De tomaten, de olijven, de chorizo e...
Ingredienten: 1 ½ kilo runder riblappen of sukadelappen, olijfolie en roomboter, peper en zout, 4 uien, 4 t knoflook, 1 Spaanse peper (met pitjes), 250 gr Chorizo, 250 ml rode wijn, 250 ml hete runder bouillon, 6 pomodori (of tros) t...
-
Vijgen/sinaasappel chutney
Categorie: Overig, Koud, Koud
30 min
Verse vijgen kun je best een tijdje in de koelkast bewaren maar natuurlijk ook weer niet onbeperkt. Mij overkomt het nog wel eens dat ik teveel tegelijk ko...
Ingredienten: 4 verse vijgen, 1 sinaasappel, 1 sjalot, 4 el Edik Pedro Ximenez (of 2 el rode wijnazijn en 2 el rode port), 1 el pecan noten (of walnoten), 1 el olijfolie, 2 el gelei suiker speciaal (van Gilse), ¼ tl piment, peper en z...
-
Salade met gegrilde vijgen, Parma ham en Parmezaanse kaas
Categorie: Salades
20 min
Verse vijgen zijn erg lekker, maar meestal schrikbarend duur. Daarom moet je er in de herfst van profiteren want dan zijn ze volop verkrijgbaar en ook nog...
Ingredienten: 4 verse vijgen, 4 plakken Parma ham (je kunt ook Serrano of Iberico ham gebruiken), 75 gram rucola, Parmezaanse kaas in flinters geschaafd, 1 el olijfolie, 1 tl balsamico, 1 tl honing
-
Tapas worstjes in bladerdeeg (Delicias de Chistorra)
Categorie: Warm, Tapas
20 min
Een eenvoudig en snel hapje in een handomdraai gemaakt door gebruik te maken van kant en klaar bladerdeeg. Niet alleen geschikt voor bij de tapas maar ook...
Ingredienten: Pakje chistorra worst van 220 gram of 4 verse Chorizo of chipolata worstjes, 6 plakjes bladerdeeg, 1 ei
-
Verse spinazie uit de wok
Categorie: Groenten
15 min
Heerlijk smaakvol, gewokte spinazie met champignons, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten!
Ingredienten: Spinazie, Kastanje champignons , Zongedroogde tomaatjes, Ui, Knoflook, Rode peper, Pijnboompitten
-
Tapas: Moorse spiesjes (Pinchos Morunos)
Categorie: Warm, Tapas
20 min
Authentieke Moorse spiesjes heerlijk als onderdeel voor een tapas maar zelfs ook geschikt voor de bbq.
Laat het vlees minimaal 3 uur marineren maar liever...
Ingredienten: Ingrediënten voor 12 spiesjes:, 400 gram varkenshaas of fricandeau, Voor de marinade:, Voor de marinade:, 1 sjalot, 1 kleine rode Spaanse peper, 1 dl olijfolie, 3 el droge sherry, 1 tl milde paprikapoeder, ½ tl gemalen k...
-
Salade met gegrilde perzik
Categorie: Salades, Warm, Koud
20 min
Een heerlijke combinatie van het zoete van de perzik met het zoute van de ham. En het pittige van de geitenkaas wat weer mild wordt door de honing. Een aan...
Ingredienten: zakje gemengde sla (75 gram), 4 perziken, 100 gram geitenkaas, 100 gram Serrano ham, handvol pijnboompitten, honing, Voor de dressing: sap van een halve citroen 2 el goede olijfolie zeezout en zwarte peper uit de molen...
-
Tapas: Mojo rojo & mojo verde (rode en groene dipsaus)
Categorie: Koud, Tapas, Koud
20 min
Een mojo is een koude Spaanse dipsaus en dus onontbeerlijk wanneer je tapas gaat maken.
Er zijn 2 basis mojo's: een rode en een groene.
De groene is wat kr...
Ingredienten: Ingrediënten Mojo rojo:, 1 flinke tomaat, 1 teen knoflook, gepeld, ½ of 1 rode Spaanse peper, met of zonder zaadjes, afhankelijk van de gewenste pittigheid, fijngesneden, 4 el olijfolie, 2 el rode wijn azijn, peper en zo...
-
Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje
Categorie: Stamppot
30 min
Als het richting herfst loopt krijg ik altijd weer ontzettend veel trek in stoofpotjes en stamppotten.
Toch vind ik het ook weer moeilijk om de zomerse ger...
Ingredienten: 1 ½ kg kruimige aardappelen, 1 kleine spitskool, 250 gram Pancetta (of ander spek in reepjes), 2 rode uien, 1 potje zongedroogde tomaatjes, 3 el rode pesto, 2 teentjes knoflook, 1 runderbouillontablet, peper en zout naar...
-
Tapas: kip in knoflookolie (Pollo al ajillo)
Categorie: Warm, Tapas
20 min
Een heerlijk gerechtje dat niet mag ontbreken bij een tapas avondje. Snel en makkelijk te maken dus je hoeft zelf niet lang in de keuken te staan.
Schrik n...
Ingredienten: 750 gram kipfilet (kipkluifjes of vleugels kan ook), 10 tenen knoflook, 6 el olijfolie, ¼ kop droge witte wijn, zwarte peper en zeezout
-
Mediterraanse uientaart met tonijn en olijven
Categorie: Overig, Taarten
60 min
Een hartige taart met een Mediterraan tintje afgeleid van de Franse Pissaladière (Cote d'Azur) en met een knipoog naar de Italiaanse pizza Tonno.
Ik...
Ingredienten: - 1 rol bladerdeeg (of 7 plakjes), - 1 kg uien, - 1 of 2 blikjes tonijn, - evt. 1 blikje ansjovis, - handvol zwarte olijven, - 5 takjes tijm, - peper en zout, - olijfolie
-
Tapas: Vijgen met geitenkaas en honing
Categorie: Warm, Tapas
10 min
Een heerlijk hapje wat je prima kunt serveren bij de tapas. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden mee, denk aan: borrelhapje, amuse, of met een beetje...
Ingredienten: 2 vijgen, 4 plakjes geitenkaas (90 gr), honing, 4 amandelen
-
Taart met verse vijgen en geitenkaas
Categorie: Overig, Taarten
60 min
Een gerecht dat geschikt is voor bij een lunch, brunch of bij de borrel, bij een picknick, ja zelfs een verrassing in de lunchtrommel. Warm of koud, het ka...
Ingredienten: 1 rol bladerdeeg of 7 plakjes , 4 verse vijgen, 200 gram geitenkaas, 1 bekertje crème fraiche (200 gram), 3 eieren, handvol geroosterde walnoten enkele takjes tijm, peper en zout, 1 el honing, handvol rucola om mee te...
Recept: Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Mediterraanse runderstoofschotel
Recept: Mediterraanse runderstoofschotel
Recept: Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)
Recept: Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)
Gebruiker: Wilmie Willemse
Gebruiker: Wilmie Willemse
Gebruiker: Wilmie Willemse
Gebruiker: Wilmie Willemse
Recept: Appeltaart zonder deeg
Recept: Sorbet Blue Curacao
Recept: Ovenschotel Stroganoff