KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

In de Balkan-keuken wordt veel gebruikt gemaakt van verse paprika, aubergine, uien en knoflook. Met deze ingredienten maak je de lekkerste voor-, hoofd- en nagerechten, alsmede heerlijke sauzen.

Filters worden geladen

Balkanische recepten

    1. Ingredienten: 250 g partygarnalen (Vismarine), ontdooid, 2 eetl. olijfolie, 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes, 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt, 2 vleestomaten, ontveld,, zonder zaadjes in stukjes, 2 eetl. ouzo of Pernod, 125 ml de...
    2. Dit is een van de variaties die je met een gevuld turks brood kan maken, maar er zijn er talloze. Je kan er eindeloos mee experimenteren. Ingredienten: 1 Turks brood, 1 courgette, 1 aubergine, blik gep. tomaten of 4 verse, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, evt. handje taughe, 400 gr. rundergehakt., 2 el. olijfolie, zakje belegen geraspte kaas, zout / peper, ketjap, sam...
    3. Ingredienten: spitskool of witte kool( als kiseli kupus te koop bij Turkse winkel), rijst, rundergehakt, peper, zout, tomatenpuree, ui, ajvar, paprikapoeder

    4. Ingredienten: 2 à 3 grote aubergines, 1 grote of 2 kleinere uien, 1 teen geperste look, scheutje citroensap (naar smaak), 1 eetl.Griekse yoghurt, een handvol bladpeterselie, peper en zout
    5. Ingredienten: rundsstoofvlees, 500 tot 600 g, uien, 4 à 5 stuks, paprika, 2 stuks naar keuze, tomaten, 4 stuks, aardappelen, 4 à 5 stuks (dikke), knoflook, 3 teentjes, vleesbouillon, 2 liter, tomatenpuree, 2 potjes van 70 g, paprikapo...
    6. Ingredienten: rechthoekige velletjes filodeeg of ‘Springroll pastry’ (rijstfilodeeg), een deel van de geraspte ui (zie Griekse auberginesalade), 200-300 g kalfs-varkensworstjes (chipolata), zonnebloemolie
    7. Ingredienten: 600 gram varkenslappen (van de schouder), 300 gram uien, 300 gram tomaten, 40 gram boter, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gedroogde marjolein, 1 eetlepel azijn, 50 mililiter bouillon, 100 mililiter zure room, peper...
    8. Ingredienten: 250 gr. gedroogde witte bonen, (bij toko o.i.d.)krabbetjes, schenk of gerookt spek, of verse worst., 3 wortels, 2 preien, 3 uien, 1 bol knoflook, peper, paprikapoeder, vegeta (kan je kopen bij de Turkse of wereldwinkel...

    9. Ingredienten: Voor de kebabs:, 600 gram lamsgehakt (of nog beter: hoh lams- en kalfsgehakt), 1 kleine ui, geraspt., 1 kleine rode paprika, gepureerd of heel klein gesneden., 1 el boter, in hele kleine blokjes., 1/2 el koriander., 1/2...
    10. Ingredienten: 200 g rijst, 2 kleine bouillonblokjes of 1 groot, 2 (rode) uien, 1 teen knoflook, 2 paprikas (1 rood, 1 geel), 3 tomaten, ontveld en van zaad ontdaan., 4 à 5 eetlepels erwten uit blik, tomatenpuree, suiker, evt. paprikap...
    11. Ingredienten: 4 eh. zout, 4 eh zwarte peper, 3 eh knoflookpoeder, 4 eh paprikapoeder (scherp), 4 eh suiker, 1 eh nootmuskaat
    12. Ingredienten: 1 pakje halloumi (Griekse kaas die je kunt bakken), 1 courgette, peterselie, 1 teentje knoflook, citroensap, extra vergine olijfolie, zout, peper
    13. Ingredienten: 500 gram rundergehakt, 3 tenen knoflook, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 eetlepels gemalen koriander, 1 ei, 1 ui, peper,zout

    14. Ingredienten: 500 g rundvlees zonder vet, in kleine stukjes gesneden, 3 tomaten gepeld en in stukjes gesneden of gebruik gepelde tomaten uit de blikje, 2 grote groene peper(Turkswinkel) in klein stukjes gesneden, 2 ui gepeld en in stu...
    15. Ingredienten: 1 kg paprika's, 500 g tomaten, 1 grote witte ui, 60 g vet of bakolie, 1 theelepel paprikapoeder, zout en peper
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Mini-krieltjes met warmgerookte zalm en ricotta-yoghurtspread
    Mini-krieltjes met warmgerookte zalm en ricotta-yoghurtspread Categorie Hoofdgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren, Salades, Low Budget
    Mini-krieltjes met warmgerookte zalm en ricotta-yoghurtspread, glutenvrij. De bereidingstijd in cira 15 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  2. Griekse Bonensalade met feta
    Griekse Bonensalade met feta Categorie Salades
    Dit is een heerlijke frisse zomersalade met twee soorten bonen en tomaten met fetakaas. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 6 personen.
  3. Kabeljauw uit de römertopf
    Kabeljauw uit de römertopf Categorie Ovenschotels
    Gewoon een erg makkelijk recept wat je zeker eens moet maken. Laat weten wat je ervan vindt.. De bereidingstijd in cira 50 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  4. Varkenshaas met een korstje van Corsendonkse kaas en een saus van Belgisch bier
    Varkenshaas met een korstje van Corsendonkse kaas en een saus van Belgisch bier Categorie Vlees
    Varkenshaas met een korstje van Corsendonkse kaas en een saus van Belgisch bier. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  5. Viskoekjes met frisse remouladesaus
    Viskoekjes met frisse remouladesaus Categorie Overig
    Viskoekjes met frisse remouladesaus. De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  6. Broodje kippenragout
    Broodje kippenragout Categorie Beleg, Gevogelte
    Broodje kippenragout. De bereidingstijd in cira 35 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  7. Shakshuka met salami en geroosterde paprika
    Shakshuka met salami en geroosterde paprika Categorie Vlees
    Shakshuka met salami en geroosterde paprika. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  8. Aziatische bowl met runderfiletlapjes, zoetzure komkommer, broccolirijst en cashewnoten
    Aziatische bowl met runderfiletlapjes, zoetzure komkommer, broccolirijst en cashewnoten Categorie Salades, Hoofdgerecht, Salades
    Aziatische bowl met runderfiletlapjes, zoetzure komkommer, broccolirijst en cashewnoten. De bereidingstijd in cira 25 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  9. Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing
    Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing Categorie Voorgerechten, Salades, Voorgerecht, Vegetarisch
    Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing. De bereidingstijd in cira 15 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  10. Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie
    Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie Categorie Stamppot, Vlees, Ovenschotels
    Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.