-
Pasulj (Servische bonensoep)
Categorie: met Groente, met Vlees
150 min
Ingredienten: 250 gr. gedroogde witte bonen, (bij toko o.i.d.)krabbetjes, schenk of gerookt spek, of verse worst., 3 wortels, 2 preien, 3 uien, 1 bol knoflook, peper, paprikapoeder, vegeta (kan je kopen bij de Turkse of wereldwinkel...
-
Gevuld Turks brood
Categorie: Gerecht, Overig
30 min
Dit is een van de variaties die je met een gevuld turks brood kan maken, maar er zijn er talloze. Je kan er eindeloos mee experimenteren.
Ingredienten: 1 Turks brood, 1 courgette, 1 aubergine, blik gep. tomaten of 4 verse, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, evt. handje taughe, 400 gr. rundergehakt., 2 el. olijfolie, zakje belegen geraspte kaas, zout / peper, ketjap, sam...
-
Rode saus voor bij de Shoarma
Categorie: Bijgerechten, Koud
10 min
Ingredienten: 2 blikken met tomatenblokjes (heel goed uit laten lekken), 2 grote uien (heel fijn gesnipperd), 1 a 2 rode pepertjes (zaadjes er uit en fijn snipperen), scheutje olijfolie
-
Goulashsoep
Categorie: met Vlees
110 min
Ingredienten: rundsstoofvlees, 500 tot 600 g, uien, 4 à 5 stuks, paprika, 2 stuks naar keuze, tomaten, 4 stuks, aardappelen, 4 à 5 stuks (dikke), knoflook, 3 teentjes, vleesbouillon, 2 liter, tomatenpuree, 2 potjes van 70 g, paprikapo...
-
Djuvec rijst
Categorie: Overig
25 min
Ingredienten: 200 g rijst, 2 kleine bouillonblokjes of 1 groot, 2 (rode) uien, 1 teen knoflook, 2 paprikas (1 rood, 1 geel), 3 tomaten, ontveld en van zaad ontdaan., 4 à 5 eetlepels erwten uit blik, tomatenpuree, suiker, evt. paprikap...
-
Lahmacun = Turkse pizza
Categorie: Pizza's
70 min
Ingredienten: Voor het deeg:, 1/2 kom lauw water met 4 gram gist en 1/2 tl suiker geroerd tot een soort papje, 2 tl zout, 1/2 glas water lauw water, 50 gram yoghurt of melk, 2 of 3 glazen (bekers) meel (als het te veel of te weinig is...
-
Hongaarse goulash
Categorie: Vlees
150 min
Ingredienten: 600 gram varkenslappen (van de schouder), 300 gram uien, 300 gram tomaten, 40 gram boter, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gedroogde marjolein, 1 eetlepel azijn, 50 mililiter bouillon, 100 mililiter zure room, peper...
-
Griekse filorolletjes (bourekakia – mezedes)
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: rechthoekige velletjes filodeeg of ‘Springroll pastry’ (rijstfilodeeg), een deel van de geraspte ui (zie Griekse auberginesalade), 200-300 g kalfs-varkensworstjes (chipolata), zonnebloemolie
-
Gegrilde Halloumi (Griekse kaas)
Categorie: Warm, Gerechten
20 min
Ingredienten: 1 pakje halloumi (Griekse kaas die je kunt bakken), 1 courgette, peterselie, 1 teentje knoflook, citroensap, extra vergine olijfolie, zout, peper
-
Turkse linzen soep = Mercimek
Categorie: met Groente, Warm
80 min
Ingredienten: 2 liter water., 4 kippeboullionblokjes,of 2 liter verse kippe of vleesboullion, 400 gram rode linzen, 1 wortel, 1 ui, 1 kleine aardappel, 2 eetlepels tomatenpuree, Boter, een eetlepel nane(gedroogde mint), Zwarte peper
-
Witte koolsalade met feta en heerlijke dressing
Categorie: Salades, Koud
30 min
Ingredienten: Voor de salade:, witte kool: geschaafd of zelf schaven, dun gesneden halve ringen ui, krulpeterselie, olijven in de kleur en smaak die je zelf lekker vind, feta, Voor de dressing:, sap van 1 citroen, evenveel olijfolie,...
-
Griekse mixedgrill
Categorie: Vlees
150 min
Ingredienten: Griekse Salade, 500 gr Tomaten, 2 komkommmers, 2 Parika`s, 2 Rode uitjes, een blokje Fetta Kaas, Tzazikki saus, 2 komkommers, 500 ml Bulgaarse Joghurt, 500 ml kwark, snufje zout / peper, Dille, 4 teentjes Knoflook, GYROS...
-
Gebonden Goulashsoep
Categorie: met Groente
210 min
Ingredienten: 500 gram rundvlees (bv riblappen in stukjes gesneden), 50 gram boter, 3 stuk grote uien, 3 stuk rode paprika, 1 stuk groene paprika, 2 teentje knoflook (fijn gesneden), 3 stuk kruidnagelen, 2 el tomatenpuree, 2 el bloem,...
-
Komkommersalade op Hongaarse wijze (Uborka salata )
Categorie: Koud, Salades
10 min
Ingredienten: 2 grote augurken ofwel kleine augurken, water, gewone huishoudazijn 6% of wijnazijn., poeder suiker, peper, zout, dille, knoflook.
-
Gyros met tomatenroom en rijst
Categorie: Vlees, Rijst
60 min
Ingredienten: Pak Gyros uit de diepvries of zelf Gyros maken van varkensvlees en Gyroskruiden uit een zakje., 1 paprika, verse sperciebonen (100 gram), beker crème fraîche( groot), Basmatirijst, klein blikje tomatenpuree, peper en zo...
Recept: Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
Recept: Chinese kippensoep
Recept: Gehaktbroodje met rode biet
Recept: Indonesische Loempia's
Recept: Indische Hachee
Gebruiker: joop bels
Recept: Reebiefstuk met wilde spinazie
Recept: Aardbeien Babs
Recept: Taco Dip
Recept: Kleverige kip uit de oven
Recept: Aardappel anders
Recept: Pika Natural (ZEER HEET)
Recept: Grog met rum en honing
Recept: Stoofpotje van varkenshaasje
Recept: Schweinegebrat uit de Sousvide