KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

In de Balkan-keuken wordt veel gebruikt gemaakt van verse paprika, aubergine, uien en knoflook. Met deze ingredienten maak je de lekkerste voor-, hoofd- en nagerechten, alsmede heerlijke sauzen.

Filters worden geladen

Balkanische recepten

    1. Ingredienten: 250 gr. gedroogde witte bonen, (bij toko o.i.d.)krabbetjes, schenk of gerookt spek, of verse worst., 3 wortels, 2 preien, 3 uien, 1 bol knoflook, peper, paprikapoeder, vegeta (kan je kopen bij de Turkse of wereldwinkel...
    2. Dit is een van de variaties die je met een gevuld turks brood kan maken, maar er zijn er talloze. Je kan er eindeloos mee experimenteren. Ingredienten: 1 Turks brood, 1 courgette, 1 aubergine, blik gep. tomaten of 4 verse, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, evt. handje taughe, 400 gr. rundergehakt., 2 el. olijfolie, zakje belegen geraspte kaas, zout / peper, ketjap, sam...
    3. Ingredienten: 2 blikken met tomatenblokjes (heel goed uit laten lekken), 2 grote uien (heel fijn gesnipperd), 1 a 2 rode pepertjes (zaadjes er uit en fijn snipperen), scheutje olijfolie

    4. Ingredienten: rundsstoofvlees, 500 tot 600 g, uien, 4 à 5 stuks, paprika, 2 stuks naar keuze, tomaten, 4 stuks, aardappelen, 4 à 5 stuks (dikke), knoflook, 3 teentjes, vleesbouillon, 2 liter, tomatenpuree, 2 potjes van 70 g, paprikapo...
    5. Ingredienten: 200 g rijst, 2 kleine bouillonblokjes of 1 groot, 2 (rode) uien, 1 teen knoflook, 2 paprikas (1 rood, 1 geel), 3 tomaten, ontveld en van zaad ontdaan., 4 à 5 eetlepels erwten uit blik, tomatenpuree, suiker, evt. paprikap...
    6. Ingredienten: Voor het deeg:, 1/2 kom lauw water met 4 gram gist en 1/2 tl suiker geroerd tot een soort papje, 2 tl zout, 1/2 glas water lauw water, 50 gram yoghurt of melk, 2 of 3 glazen (bekers) meel (als het te veel of te weinig is...
    7. Ingredienten: 600 gram varkenslappen (van de schouder), 300 gram uien, 300 gram tomaten, 40 gram boter, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gedroogde marjolein, 1 eetlepel azijn, 50 mililiter bouillon, 100 mililiter zure room, peper...
    8. Ingredienten: rechthoekige velletjes filodeeg of ‘Springroll pastry’ (rijstfilodeeg), een deel van de geraspte ui (zie Griekse auberginesalade), 200-300 g kalfs-varkensworstjes (chipolata), zonnebloemolie

    9. Ingredienten: 1 pakje halloumi (Griekse kaas die je kunt bakken), 1 courgette, peterselie, 1 teentje knoflook, citroensap, extra vergine olijfolie, zout, peper
    10. Ingredienten: 2 liter water., 4 kippeboullionblokjes,of 2 liter verse kippe of vleesboullion, 400 gram rode linzen, 1 wortel, 1 ui, 1 kleine aardappel, 2 eetlepels tomatenpuree, Boter, een eetlepel nane(gedroogde mint), Zwarte peper
    11. Ingredienten: Voor de salade:, witte kool: geschaafd of zelf schaven, dun gesneden halve ringen ui, krulpeterselie, olijven in de kleur en smaak die je zelf lekker vind, feta, Voor de dressing:, sap van 1 citroen, evenveel olijfolie,...
    12. Ingredienten: Griekse Salade, 500 gr Tomaten, 2 komkommmers, 2 Parika`s, 2 Rode uitjes, een blokje Fetta Kaas, Tzazikki saus, 2 komkommers, 500 ml Bulgaarse Joghurt, 500 ml kwark, snufje zout / peper, Dille, 4 teentjes Knoflook, GYROS...
    13. Ingredienten: 500 gram rundvlees (bv riblappen in stukjes gesneden), 50 gram boter, 3 stuk grote uien, 3 stuk rode paprika, 1 stuk groene paprika, 2 teentje knoflook (fijn gesneden), 3 stuk kruidnagelen, 2 el tomatenpuree, 2 el bloem,...

    14. Ingredienten: 2 grote augurken ofwel kleine augurken, water, gewone huishoudazijn 6% of wijnazijn., poeder suiker, peper, zout, dille, knoflook.
    15. Ingredienten: Pak Gyros uit de diepvries of zelf Gyros maken van varkensvlees en Gyroskruiden uit een zakje., 1 paprika, verse sperciebonen (100 gram), beker crème fraîche( groot), Basmatirijst, klein blikje tomatenpuree, peper en zo...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Aardappelschotel met sperziebonen
    Aardappelschotel met sperziebonen Categorie Groenten
    Ben je gebakken of gekookte aardappelen een beetje zat? Maak dan eens deze aardappelschotel met sperziebonen en paprika. Lekker, simpel en snel te bereiden.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
    Groen(t)e kerstboom van de bakplaat Categorie Groenten, Kerst, Kerst
    Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  5. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  6. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  7. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  10. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.