KookJij
Lees meer Lees minder

Recepten

Het gebruik van specifieke kruiden is typerend voor de Afrikaanse keuken. Deze kruiden geven de gerechten hun eigen kenmerkende smaak.

Filters worden geladen

Afrikaanse recepten

    1. Ingredienten: Turkse yoghurt of Griekse (dikke), gehakte peterselie of koriander, suiker, peper, zout, 3 knoflooktenen, citroensap
    2. Deze heerlijke comfortfood-soep wordt in Marokko als nationaal gerecht gezien. Beetje vergelijkbaar dus met onze erwtensoep die ook wel onze Nederlandse tr... Ingredienten: olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 2 stengels bleekselderij, fijngesneden, 2 wortels, fijngesneden, 1 el gemberpoeder, 1 el paprikapoeder, 1 el gemalen komijn, 1 el kurkuma, 1 klein blikje tomaten...
    3. Ingredienten: 1 ui, 1 eetlepel fijngehakte verse koriander, 250 gram gare kip, 1 theelepel garam masala ( mengsel van geroosterde kruiden), 250 gram gemengde groenten, 1/2 theelepel kurkuma, 2 teentjes knoflook, limoen of citroensap,...

    4. Dit gerecht kon ik me nog herinneren (gelukkig hebben we de foto's nog) zoals we het in Zanzibar hebben gegeten. Cassave (Maniok) kende ik eigenlijk alleen... Ingredienten: 750 gram cassave (Maniok), 1-2 groene pepers, 400 ml kokosmelk (1 blikje), ½ citroen (sap), 1 tl zout
    5. Zulke soortgelijke salade kregen wij elke morgen bij het ontbijt toen we in Zanzibar waren. En hoewel het tropische fruit daar natuurlijk nóg veel l... Ingredienten: 1 kleine papaja (of 1 blik), ½ middelgrote ananas, ½ medium watermeloen, 1 rijpe mango, 2 bananen, 4 sinaasappels (2 voor in de salade 2 voor sap en rasp), 2 citroenen (sap en rasp), 6-8 paarse passievruchten, ½ kopje su...
    6. Ik heb de rupsen gekocht via internet (levende) en tevens ook sprinkhanen. Weet niet wat ik daar mee doen moet, maar vind wel een gerecht. Binnenkort worde... Ingredienten: 2 kopjes gedroogde rupsen (toko), zout, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui in ringen gesneden, 1 tomaat in vieren gesneden, 1 eetlepel chilipoeder
    7. Dit recept heb ik gekregen van de manager van Hotel the Dhow Inn uit Zanzibar. Het is een tijdje blijven liggen want ik kon geen geschikte octopus vinden.... Ingredienten: 1 octopus van 1 ½- 2 kilo, 4 middelgrote uien, gesnipperd, 1 el knoflook (4 tenen) geraspt, 1 el verse gember geraspt, 1 el korianderpoeder, 1 el komijnpoeder, 1 el garam masala, 1 citroen (sap), 1 tl zout (of meer naar...
    8. De Marokkaanse keuken is ontstaan door invloeden van Arabieren,Moren,Berbers (en Joden).Er zijn dus Afrikaanse elementen,maar ook elementen van Spaanse en... Ingredienten: 6 kippendijen, geschoond, zoveel olie als nodig is om 6 kippendijen bruin aan te bakken en om de uien en knoflook aan te fruiten, 2 grote uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 eetlepels Rash el Hanout (kru...

    9. Ingredienten: 1 kilogram lamsschouder,in blokjes gesneden, 3 eetlepels rijstolie, 8 sjalotjes,fijn gesnipperd, 4 teentjes knoflook,fijn gesnipperd, 300 ml kippenbouillon, 3 tomaatjes,ontveld en ontzaad,in reepjes, 200 gram gedroogde a...
    10. Dit is een heerlijke variant op gewone witte rijst. De bereidingswijze deed me een beetje aan risotto denken. Blijf er wel voortdurend doorroeren want ande... Ingredienten: 400 gram witte rijst (ik heb Basmati gebruikt), olie om in te bakken, 2 uien, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, gehakt, 1 el garam masala, 100 gram cashewnoten, 40 gram rozijnen, 1 groentebouillonblok, 1 blik kokosmelk...
    11. Marmita is een heerlijk Marokkaans eenpans gerecht met veel groente, smaakvolle kruiden en mals lamsvlees. Ingredienten: Broccoli, Courgette, Snijbonen, Sperziebonen, Tomaat, Uien, Aardappelen (vast kokend), Knoflook, Koriander, Lamsstoofvlees, Peper, Zout, Ras el hanout, Olie
    12. Een overheerlijk gerecht uit de Tajine. Lekker met rijst of een pasta. Ingredienten: 600 gr. gehakt naar keuze, 1 ui, gesnipperd, 2 el. fijngehakte koriander, 2 el. fijngehakte peterselie, 1 tl. zwarte peper, 4 tl. paprikapoeder, 2 tl. komijnpoeder, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 tl. kaneelpoeder, 1/...
    13. Ingredienten: 3 middelgrote uien, 4 bananen, niet te rijp, 1,5 liter gepelde tomaten(mag eventueel ook uit blik), 1 liter halfvolle melk, 3 blokjes kippenbouillon, 2 theelepels currypoeder, peper en zout

    14. Een lekkere pittige salade. Marokkaans gekruid met harissa. Ingredienten: 4 stevige rijpe vleestomaten (bijv. Coeur de Boeuf), 2 flinke uien (liefst rode), half bosje koriander, 1 eetlepel harissa, sap van een 1/2 citroen, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels vloeibare honing, peper en zout
    15. Een heerlijk gerecht wat lekker lang op staat. Ideaal voor als je gasten krijgt; het huis ruikt heerlijk en je hoeft er alleen nog wat rijst of couscous bi... Ingredienten: 800 gr. lamsvlees, 2 a 3 tomaten, in stukken, 1 a 2 uien, gesnipperd, 1 a 2 teentjes knoflook, gesnipperd , 1 courgette, 1 blikje artisjokharten, 100-150 gr. dadels, 1 eetl. paprikapoeder, 1 eetl. gehakte peterselie, 1 e...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Spaghetti aglio e olio met kabeljauwfilet
    Spaghetti aglio e olio met kabeljauwfilet Categorie Pasta's, Vis, schaal- en schelpdieren
    Spaghetti met rode peper, veel knoflook, gedroogde tomaatjes en stukjes gebakken kabeljauwfilet.. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Tomaten a la provencale
    Tomaten a la provencale Categorie Groenten
    Mmmmm....wat een lekkere tomaatjes. Met veel knoflook wn tuinkruiden. Koud of warm even lekker!!!. De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Spruitjes met champignons, bacon, walnoten en creme fraiche
    Spruitjes met champignons, bacon, walnoten en creme fraiche Categorie Groenten
    Wie geen spruitjes lust, lust dit zeker !!! De spruitjes worden heel kort voorgekookt en daarna met de overige ingredienten gewokt. Verrukkelijk.. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  4. Risotto met bacon en gedroogde tomaten
    Risotto met bacon en gedroogde tomaten Categorie Rijst, Warm
    Verrukkelijke risotto uit het blad "De smaak van Italie". Ik heb het recept iets aangepast.. De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Parmezaanse kaassoep met courgetteblokjes
    Parmezaanse kaassoep met courgetteblokjes Categorie met Groente
    Deze heerlijke kaassoep maakte ik als voorafje bij een Italiaans etentje met familie. De soep viel bij allemaal in de smaak. De soep is eenvoudig te maken..... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Oostenrijkse flädlesoep, runderbouillon met reepjes pannenkoek
    Oostenrijkse flädlesoep, runderbouillon met reepjes pannenkoek Categorie met Vlees, met Groente
    Als we op vakantie in Oostenrijk zijn eten we graag Fritattensuppe of Flädlesuppe. Een krachtige bouillon met dunne reepjes omelet of pannenkoek. Het.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Makkelijke Maandag Macaroni Ovenschotel
    Makkelijke Maandag Macaroni Ovenschotel Categorie Ovenschotels
    Weer eens een dagje met een smakelijke en tevens vegetarische ovenschotel. Al na 20 minuten bereidingstijd kan deze schotel in de oven aan de gaartijd van.... De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  8. Caraibische bananensoep een "blije soep"
    Caraibische bananensoep een "blije soep" Categorie met Groente
    De soep wordt "blije soep" genoemd omdat bananen een positieve invloed op je hebben. Wikepedia zegt: " Een banaan werkt dankzij serotonine a.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  9. Finse Zalmsoep Lohikeitto een klassieker onder de vissoepen
    Finse Zalmsoep Lohikeitto een klassieker onder de vissoepen Categorie met Vis
    Het recept van deze Finse zalmsoep vond ik in een Duits tijdschrift, de eerste uitgave van "Einfach Hausgemacht". Ik had nog nooit van deze soep.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  10. Romige risotto met courgette, basilicumpesto en burrata
    Romige risotto met courgette, basilicumpesto en burrata Categorie Overig, Vegetarisch
    Heerlijke romige risotto met knapperige blokjes courgette en wat pittige basilicumpesto. . De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.