KookJij

Kerststol

Een heerlijk kerststol recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: beetje van mezelf beetje van Koopmans en Oetker
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerststol te bereiden

Doe de broodmix in de beslagkom. Meng dit met de zachte boter.
Voeg het water of melk toe en mix dit zoals de verpakking aangeeft.
Laat het dan 10 min staan.
Intussen het pakje spijs mengen met het ei. LET OP : de verpakking geeft aan, half losgeklopt ei, maar ervaring leert dat het dan nog niet goed kneedbaar is. Vandaar een heel ei.
Kneed het mengsel goed door elkaar. Vervolgens beetje bloem strooien op je aanrecht of grote werkplank.
Kneed de deegbal even goed door.
Voeg dan de rozijnen (sultana's) toe. NIET weken van te voren.
Kneed dit goed. Maak een mooie lap en pak vervolgens de spijs erbij. Leg deze in mooie lijn over het deeg. Net niet helemaal tot het eind.
Vouw het geheel naar elkaar toe. En druk de uiteinden goed dicht.
Laat het daarna onder alufolie of theedoek nog 45 min. narijzen.
Verwarm de oven 15 min voor, als de rijstijd op 30 min. zit.
Vet de bakplaat in met een heel klein beetje olie of boter.
Leg de stol op de bakplaat en schuif hem onderin de oven.
Laat hem 25 minuten bakken.
Klinkt hij hol na baktijd is ie helemaal goed.
Laten afkoelen, bestrooien met poedersuiker en.....
smullen maar !!!!!!!

Mijn kookverhaal (Alkien Jacobse)

Dit recept gebruik ik al jaren, en mijn gezin wil niets anders meer. Fabrieksstollen hebben bij hen afgedaan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst