KookJij

Kerstlikeur

Een heerlijk kerstlikeur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
  2. > Dranken - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerstlikeur te bereiden

Voorbereiden

1. Canberry's in de keukenmachine grofhakken. Met een scherp mesje dunne reepjes van mandarijnen snijden. Mandarijnen halveren en uitpersen. Gehakte cranberry's met mandarijnschillen en -sap, suiker en specerijen in grote pot doen. Wodka erover schenken en de pot afsluiten.
2. De pot met cranberry's drie weken op een donkere en koele plaats zetten. De pot iederedag 2 keer schudden.

Bereiden:
3. Een vergiet bekleden met een stuk kaasdoek of een dubbele laag keukenpapier en het vergiet boven een ruime kom hangen. De cranberry wodka in het vergiet schenken en laten uitlekken. Kaneelstokje verwijderen en met een bolle lepel zoveel mogelijk vocht uit de cranberry's drukken.

4. De gefilterde wodka door een trechter in een fles schenken. Eventueel enkele gave cranberry's toevoegen. (Deze geven geen smaak af, maar ziet er wel mooi uit.) De fles afsluiten.

De kerstlikeur kan direct gedronken worden of nog enkele weken op een donkere plaats worden bewaard.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobby

bobby zegt:
3 weken geleden ben ik begonnen om de kerstlikeur te maken. Gisteren heb ik hem afgemaakt en 's avonds bij de koffie gedronken. Hij smaakt geweldig! Echt de moeite waard om te maken!