KookJij

Kerstkrans

Een heerlijk kerstkrans recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: koopmans
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerstkrans te bereiden

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 190°C
Baktijd: 35-40 minuten

Haal de bladerdeeglapjes met een mes van elkaar en laat ze ca. 10 minuten ontdooien. Verwijder de folie. Verwarm de oven voor. Meng de amandelspijs met losgeklopt ei, koffieroom en citroensap. Rol van de deeglapjes een lap van ca. 15x40 cm.

Vorm van het spijsmengsel een rol van ca. 37 cm. Leg de spijsrol op het deeg. Bestrijk de lange zijde van het deeg met water. Rol het deeg om de spijsrol en plak de naad stevig vast. Vorm van het deeg een krans, schuif de open uiteinden iets in elkaar en plak ze goed vast met water.

Leg de krans met de naad aan de onderzijde op de bakplaat. Steek uit de rest van het deeg sterretjes en plak ze met water op de kerstkrans. Bestrijk de krans met de losgeklopte eidooier. Bak de kerstkrans in het midden van de oven goudbruin en gaar. Versier het gebak voor het serveren met bigarreaux en sinaasappelsnippers

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

keesjan

keesjan zegt:
wat zijn bigarreaux
dave

dave zegt:
:):):):p:D:D
lekker is het