Recept
« Terug naar recepten
Kerstkrans
PT60M
Kerstkrans
Een heerlijk kerstkrans recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
koopmans
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstkrans te bereiden
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 190°C
Baktijd: 35-40 minuten
Haal de bladerdeeglapjes met een mes van elkaar en laat ze ca. 10 minuten ontdooien. Verwijder de folie. Verwarm de oven voor. Meng de amandelspijs met losgeklopt ei, koffieroom en citroensap. Rol van de deeglapjes een lap van ca. 15x40 cm.
Vorm van het spijsmengsel een rol van ca. 37 cm. Leg de spijsrol op het deeg. Bestrijk de lange zijde van het deeg met water. Rol het deeg om de spijsrol en plak de naad stevig vast. Vorm van het deeg een krans, schuif de open uiteinden iets in elkaar en plak ze goed vast met water.
Leg de krans met de naad aan de onderzijde op de bakplaat. Steek uit de rest van het deeg sterretjes en plak ze met water op de kerstkrans. Bestrijk de krans met de losgeklopte eidooier. Bak de kerstkrans in het midden van de oven goudbruin en gaar. Versier het gebak voor het serveren met bigarreaux en sinaasappelsnippers
Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 190°C
Baktijd: 35-40 minuten
Haal de bladerdeeglapjes met een mes van elkaar en laat ze ca. 10 minuten ontdooien. Verwijder de folie. Verwarm de oven voor. Meng de amandelspijs met losgeklopt ei, koffieroom en citroensap. Rol van de deeglapjes een lap van ca. 15x40 cm.
Vorm van het spijsmengsel een rol van ca. 37 cm. Leg de spijsrol op het deeg. Bestrijk de lange zijde van het deeg met water. Rol het deeg om de spijsrol en plak de naad stevig vast. Vorm van het deeg een krans, schuif de open uiteinden iets in elkaar en plak ze goed vast met water.
Leg de krans met de naad aan de onderzijde op de bakplaat. Steek uit de rest van het deeg sterretjes en plak ze met water op de kerstkrans. Bestrijk de krans met de losgeklopte eidooier. Bak de kerstkrans in het midden van de oven goudbruin en gaar. Versier het gebak voor het serveren met bigarreaux en sinaasappelsnippers
keesjan zegt: