KookJij

Kersen onder de grill

Een heerlijk kersen onder de grill recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: dessert-kookmap
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kersen onder de grill te bereiden

Grill voorverwarmen
De kersen zeer goed laten uitlekken, ze mogen niet te vochtig zijn (als je wilt, kun je wat van de siroop opvangen).
Verdeel de kersen over de bodem van de schaal.
Meng crème fraîche + de yoghurt +0,5 eetlepels van de bruine suiker + de honing door elkaar. Voorzichtig met de honing, de smaak kan erg overheersen.
Giet het crème fraîchemengsel over de kersen en strooi de rest van de suiker erover.
Zet de schaal 2 à 3 minuten onder de grill of tot de suiker een mooie kleur heeft.
Dien het direct op.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Zeer machtig dessert. De suiker kun je naar smaak minderen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ineke

Ineke zegt:
Wat attent van jou.
Groetjes Ineke :)
fabita

fabita zegt:
Hai Ineke, ik hoop dat het jullie zal smaken en ik wens iedereen een heel gezellig avondje toe. Groetjes, Flavia.:)
Ineke

Ineke zegt:
Ik ga het dit weekend maken. Het wordt een Sinterklaas etentje met mijn buren, 4 weduwen en mijn man en ik, dat doen we al een paar jaar, we doen daarna het Sinterklaas dobbelsteenspel. Dat wordt lachen!
fabita

fabita zegt:
Oeps. Foutje. Goed dat je het gezien hebt. De yoghurt moet met de creme fraïche, de bruine suiker
en de honing gemengd worden. Ik zal het recept verbeteren. Gr.:p
Ineke

Ineke zegt:
Wat doe je met de yoghurt of is het of yohurt of ijs?;)