KookJij

Kelly Bronze ultieme kerst diner

Een heerlijk kelly bronze ultieme kerst diner recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept http://www.kellybronze.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kelly Bronze ultieme kerst diner te bereiden

Start de oven (geen hetelucht oven gebruiken, dit gaat te snel) op een temperatuur van 180 graden Celsius. Denk eraan dit zijn richtlijnen. Draai de kalkoen op zijn rug voor de laatste 15 % van de oven tijd. (zie oven tijden per kg) De KellyBronze® is gaar wanneer het sap helder is, dit is gemakkelijk te controleren als U een snede maakt in de lies van de kalkoen. Is het sap nog roze-achtig, schuif de kalkoen dan terug in de oven. Controleer daarna elke 15 minuten. Let op bij een hete luchtoven, deze garen de kalkoen vaak te snel, hierdoor komt er te weinig ruggevet vrij waardoor de kans bestaat dat de KellyBronze te droog wordt. liever een lagere temperatuur en iets langer. Bij een kern temperatuur van circa 82 graden is de KellyBronze goed. Warm het braadvet nogmaals extra op eventueel met een beetje water aanlengen wanneer er een te kort is. De plakjes serveren met een beetje braadvet er over heen.
Kerst 2006; bij de KellyBronze® wordt dit jaar gratis een temperatuur meter bij geleverd. Maakt U gebruik van deze meter (aanbevolen) dan gaat U als volgt te werk;

(voorbereiding als boven) Prik de temperatuur meter in de zijkant van de borst. Leg de KellyBronze® met haar borst omlaag op de bakplaat en met de temperatuur meter richting het oven venster. Oven op 170 graden Celsius voor 50 % van de bovenstaande baktijd. Als de KellyBronze® mooi bruin is draait U de oven terug naar 140 graden Celsius. Hier geldt ook de laatste 10 a 15 minuten op zijn rug leggen voor een mooie bruine tint op de borst. Zodra de temperatuur meter het aangeeft (blauw kapje springt uit houder) is de KellyBronze® klaar. De temperatuur meter geeft dan de melding dat de kerntemperatuur circa 80 a 82 graden Celsius is.
Gouden regel, doe alles in rust, dus lagere gaar temperatuur geeft nog meer smaak, bak tijd is langer.
Let wel als U de Temperatuur meter gebruikt en de oven terug zet op 140 graden Celsius dan is de baktijd langer

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rinkeltje

rinkeltje zegt:
ik denk dat ik dit jaar lekker kalkoen eet met de kerst;)
bobbeltje

bobbeltje zegt:
hebben jullie nu echt niets beters te doen dan alles van iemand af te kraken?Ben toch eens wat positiver.Kijk eens naar al dat werk wat die mens hier aan gehad heeft.Ik vind het laf om een hoop kritiek te leveren en niet eens je naam er onder te zetten.Ik waardeer het wel en ik hoop dat hij nog veel van deze recepten zal toevoegen.Groetjes Marijke.
roy

roy zegt:
wat een gedoe om een kalkoen zeg!
hatchery

hatchery zegt:
Beste Merel,

Inderdaad dit recept is alleen toepasbaar op de KellyBronze kalkoen. De KellyBronze is volwassen als ze droog met de hand geplukt wordt. Ze heeft zeer veel ruggevet waardoor het vlees lekker sappig blijft. De natuurlijke leefomstandigheden van de KellyBronze zorgen ervoor dat ze een heerlijke kalkoen smaak heeft. Geen enkele andere kalkoen heeft dit. Alle andere moeten gevuld en met spek belegd worden? Waarom? je koopt toch een kalkoen om kalkoen te proeven en toch niet naar een varken! Ik daag iedereen uit die op een naturele manier een kalkoen kan klaar maken, dus zonder vulling of spek en andere kalkoen vreemde ingredieëten. Natuurlijk noem ik deze dieren KellyBronze zoals je knorr of andere merk namen gebruikt.
Mvrgr
Henk Coolen
merel

merel zegt:
Ik ben het eens met de cookmaster, wat een reclame. En dan nog alsof deze bereidingswijze alleen van toepassing is op de kalkoenen van KellyB. Daarnaast had ik, gezien de periode, graag een Kerstrecept gehad met kalkoen in de hoofdrol, van wie dat beest ook afkomstig mag zijn.
hatchery

hatchery zegt:
Wil de cookmaster zich melden op 0475-498000. Ik ken namelijk al mijn klanten. Aan de opmerking te zien is hij of zij n.l. niet bekend met het product. KellyBronze is n.l. enkel met de kerst verkrijgbaar, en pas sinds 2 jaar in Nederland. Graag je reactie hoe dit kan?
cookmaster

cookmaster zegt:
sorry, maar ik vind het wel een beetje reclame voor kellybronze, het is natuurlijk goed te eten, maar dat zijn andere kalkoenen ook (ik heb zelf vaker de kellybronze kalkoen bereid, maar tevens ook andere kalkoenen, waarvan ik moet zeggen dat kellybronze tog WEL droog kan zijn, maar dat ligt toch egt puur aan de kalkoen, vers van de slachterij is [meestal] toch echt het lekkerste)
maar toch is de uitwerking van dit gerecht goed geslaagd
hatchery

hatchery zegt:
super