Recept
« Terug naar recepten
					
						Keizerinnenrijst
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Keizerinnenrijst
Een heerlijk keizerinnenrijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									internet
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Keizerinnenrijst te bereiden
Kook de dessertrijst met de melk en de suiker volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Week intussen de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Breng voor de saus de abrikozenjam met het sinaasappelsap en het citroensap aan de kook, roer de saus door een fijne zeef en laat afkoelen. Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje kokend water en roer met de vanilleessence door de vanillevla. Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker en houdt desgewenst wat achter voor de garnering. Roer eerst de vanillevla door de afgekoelde rijst en spatel er daarna de slagroom door. Schep de rijst in een met koud water omgespoelde vorm en zet minstens 4 uur, maar bij voorkeur een hele nacht in de koelkast om op te stijven. Stort de pudding op een platte schaal en giet er de saus over. Garneer desgewenst met de achtergehouden slagroom en met abrikozen.
									
                    
Theo Hamaekers zegt: