KookJij

Kavurma(roerbakken met stukjes vlees)

Een heerlijk kavurma(roerbakken met stukjes vlees) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron: Ayse Y
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kavurma(roerbakken met stukjes vlees) te bereiden

1.Kook de vlees in water met snufje zout(verwijder bruin schuim water bij het begin van koken).
Giet het daarna af en hou het gekooktvleeswater apart .
Verhit de olie in de pan op hoog vuur en roerbak de vlees snel goudbruin(net als wokken).

2.Voeg de ui,groenepeper toe en blijf 2min.roerbakken.
Doe de puree en kruiden naar smaak bij en bak het nog een paar min.goed door.
Voeg de tomaten, gekookt vleeswater bij,roer hem nog even en laat de mengsel 15min.koken op laag vuur.

3.Roer de peterselie erdoorheen

Afiyet olsun = Eetsmakelijk :)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Loes als je even de reactie's leest ben je wel al een beetje wijzer geworden. hopelijk na 5 jaar ben je verder geholpen. Vriendelijke groetjes Hilde Kookjij
Loes

Loes zegt:
Nu 5 jaar later ..heeft Pascale nog steeds geen antwoord op hoe je peperpuree maakt.. :(
ayse

ayse zegt:
iedereen een fijne kerstdagen en een goed *2010* Ayse:D
pascale

pascale zegt:
hoi, weet er iemand hoe je peperpuree zelf maakt?:)
emine

emine zegt:
He Ayse,ik wil graag eens pilav met hamsi maken weet niet precies hoe heb het een keertje in turkije gegeten was echt lekker.En complimenten voor je duidelijke uitleg en toelichtingvan je recepten.Groetjes :)
ayse

ayse zegt:
Hi Prins!!

Toppie
Leuk dat je het even laat weten.
Kon ook niet anders dan dat het Lekker was;):)
keukenprins

keukenprins zegt:
Hi Ayse,
Vandaag dit recept gemaakt. Super lekker.
Bedankt.:p;)
ayse

ayse zegt:
Hi Prins:)

Als je het vlees in kleine stukjes snijd(ongeveer als shoarmavlees)dan heb je maar kort tijd nodig om te bakken ..
Ben je bekent met wokken?
daar koken ze het vlees ook heel kort en bakken het daarna heel snel bruin..
Echt het kan veel korter in de keuken dan men denkt;):p
Prins ik wens je succes,en hoor van jou:)
groetjes Ayse:D
keukenprins

keukenprins zegt:
Hi Ayse,
Nog even een vraagje: Rundvlees moet toch wat langer op staan wil het goed gaar worden? In dit recept is het maar heel even koken en roerbakken. :?
ayse

ayse zegt:
hi nettie:)
Ik had jou al eerder een berichtje gelaten bij jou kooksite.

De peperpuree koop je in een turks supermarket en in kleine turkse winkeltjes onder de naam ..SALCA BIBER

Hoop dat je eruit kan komen;)
Groetjes
Ayse :D
ayse

ayse zegt:
nettie
peperpuree = SALCA het is een roze rode puree en is pittig van smaak;)
nettie

nettie zegt:
Hoi AYSE,

Wat is peperpuree?
ayse

ayse zegt:
Hi Fatma!

Dank je wel voor jou 10 :p;):)

Groetjes van Ayse:D
fatma

fatma zegt:
ayse dit recept is een tien waard
ayse

ayse zegt:
Hi sam!
Ik denk dat het ..Kiymali Cep Boregi!.. geweest is. Ik zal het recept op mijn site zetten. Laat je mij weten of dit het recept is wat je zocht. Groetjes Ayse:D;)