KookJij

Karin's wokpannetje

Een heerlijk karin's wokpannetje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2-3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Beetje van mezelf en een beetje van Maggi......
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Karin's wokpannetje te bereiden

Doe het vlees in een schaaltje, doe er ruimschoots kerriepoeder over en 2 eetlepels olijfolie. Meng alles goed door elkaar en laat het 10 minuten intrekken. Zet tijdens het wachten op het vlees, de aardappelschijfjes op het vuur en laat ze iets gaar worden. Giet ze daarna af en laat ze afkoelen.
Zet de wokpan op het vuur en laat hem goed warm worden. Doe het vlees in de wokpan en bak deze gaar op hoog vuur. Doe de champignonmix erbij en wok ongeveer 3 minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag en druk het wokblokje uit boven de groenten/vleesmix en roer het goed door het gerecht heen. Doe daarna de aardappeltjes erbij en laat het nog eens 3 minuten op zacht vuur warm worden, dan komen de kruiden uit het wokblokje goed tot zijn recht. Doe er op het laatst een klein scheutje kookroom doorheen, voor een zachte nasmaak.

Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)

Ik heb het zelf gemaakt en het smaakt voortreffelijk. Je kunt er mee varieren wat je wil. Vlees, kip of vis, groentenpakket naar keuze, en aardappelpuree, aardappelschijfjes, rijst of pasta! Wat je maar lekker vind. De wokblokjes heb je in de smaken: knoflook, kruidig en mild.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

frenske

frenske zegt:
Is zeer lekker en gemakkelijk.