Recept
« Terug naar recepten
					
						Kaneelwafels met appel en vanille-ijs
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kaneelwafels met appel en vanille-ijs
Een heerlijk kaneelwafels met appel en vanille-ijs recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Yunomi
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kaneelwafels met appel en vanille-ijs te bereiden
 Meng de bloem met een snuifje zout, het bakpoeder, de gries- en vanillesuiker.
Smelt de Solo, in een andere kom, au bain-marie en klop er de eieren in los.
Schil de appels en snij ze in zeer kleine blokjes. Verhit wat Solo, bak de appels gaar en kruid met de kaneel.
Meng de bloem, het margarinemengsel en de appels. Roer stevig om en laat een uur rusten in de koelkast.
Bak er vervolgens goudbruine wafeltjes van.
Klop de room samen met de honing tot slagroom.
Serveer de wafels met de honingroom en een bolletje vanille-ijs. Decoreer met een muntblaadje.
									Smelt de Solo, in een andere kom, au bain-marie en klop er de eieren in los.
Schil de appels en snij ze in zeer kleine blokjes. Verhit wat Solo, bak de appels gaar en kruid met de kaneel.
Meng de bloem, het margarinemengsel en de appels. Roer stevig om en laat een uur rusten in de koelkast.
Bak er vervolgens goudbruine wafeltjes van.
Klop de room samen met de honing tot slagroom.
Serveer de wafels met de honingroom en een bolletje vanille-ijs. Decoreer met een muntblaadje.
 
                    



 
					