KookJij

Kaneelwafels met appel en vanille-ijs

Een heerlijk kaneelwafels met appel en vanille-ijs recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Yunomi
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaneelwafels met appel en vanille-ijs te bereiden

Meng de bloem met een snuifje zout, het bakpoeder, de gries- en vanillesuiker.
Smelt de Solo, in een andere kom, au bain-marie en klop er de eieren in los.

Schil de appels en snij ze in zeer kleine blokjes. Verhit wat Solo, bak de appels gaar en kruid met de kaneel.

Meng de bloem, het margarinemengsel en de appels. Roer stevig om en laat een uur rusten in de koelkast.

Bak er vervolgens goudbruine wafeltjes van.

Klop de room samen met de honing tot slagroom.

Serveer de wafels met de honingroom en een bolletje vanille-ijs. Decoreer met een muntblaadje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst