KookJij

Recept voor Kabeljauw Ovenschotel

Een heerlijk visgerecht met kabeljauw.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Oven voorverwarmen op 190 C.
Bloemkool beetgaar koken.
Kabeljauw in blokjes snijden, ui in snippers maken, Paprika in reepjes snijden en de reepjes halveren.

Fruit de ui in olijfolie, niet bruin laten worden. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze mee.

Maak de aardappelpuree.
Voeg de bloemkool toe aan de ui en paprika en bak het een paar minuten mee.
Schep een laagje van het groente mengsel in de ovenschaal. Leg hier de kabeljauwblokjes op. Kruid dit met zout, peper en dille (naar smaak). Doe hier weer een laagje groentemengsel op. Dek het geheel af met de aardappelpuree.
Strooi hier de kaas overheen.

Vervolgens ca. 20 minuten in de oven. Totdat de kaas goudbruin is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

afienleonarda

afienleonarda zegt:
Toeval bestaat niet, maar ..had een bloemkool, paprika en vis, zie ik dit recept...dus.....
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
We hebben lekker gegeten met dit recept, dank je om het te delen met ons.
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Hi Flavia,
Je kan het inderdaad met verschillende soorten vis maken.
flavia

flavia zegt:
Hai Harry,
Vandaag heb ik dit recept gemaakt. Ik had geen kabeljauw in huis, maar pangasiusfilet. Het was erg lekker en licht.:);)
tortie

tortie zegt:
Bedankt, echt heerlijk.
Sonja Bakker

Sonja Bakker zegt:
Om dit minder calorierijk te maken en net zo lekker: Fruit de ui in een anti- aanbakpan en slechts enkele druppeltjes olijfolie, en blancheer de bloemkool of broccoli enkele minuten in kokend water. Maak de puree zelf, zonder boter erbij te doen en strooi er beschuitkruim overheen of mis je de kaas, doe er dan geraspte 20 of 30+ kaas op.
r.deridder

r.deridder zegt:
Heb broccoli gebruikt in plaats van bloemkool. Heerlijk voor herhaling vatbaar. Hoort bij mijn favorieten. Groetjes Ria
Roel van Beek

Roel van Beek zegt:
Hé Harry,

dit recept ga ik morgen maken, zal er echter broccoli in doen ipv de bloemkool.

Zal laten weten hoe het smaakt :D

Groetjes,

Roel