KookJij

Kabeljauw gestoofd in een pittige tomatensaus

Een heerlijk kabeljauw gestoofd in een pittige tomatensaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Evert van 24Kitchen, ietsje aangepast naar smaak
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw gestoofd in een pittige tomatensaus te bereiden

Wrijf de vis goed royaal in met peper en zout voordat je ze in blokjes snijd.

Verwarm de olie in de wok of pan en bak hierin de ui, knoflook, peper en sereh een paar minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak die eventjes mee om te ontzuren, blus dit af met het water en de ketjap en laat dit een minuut of 5 sudderen.
Leg dan de stukken kabeljauw in de saus en laat deze in ca 8 minuten gaar worden, draai ze een keer voorzichtig om.
Haal de serehstengel eruit, maak de saus eventueel nog op smaak naar eigen wens en deze heerlijke vispan kan al op tafel.. Selamet Makan oftewel: eet smakelijk!!!

Lekker erbij is knapperig gewokte paksoy met tauge en een glas droge witte wijn, sherry of een koel pilsje!

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Gezien bij 24Kitchen en mijn maagje begon al te knorren, en uiteindelijk ook gemaakt natuurlijk :) Voor Jiri mocht het iets pittiger, maar voor mij was het pittig genoeg.....

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst