KookJij

Italiaanse runderlappen met balsamico en rode wijn

Een heerlijk italiaanse runderlappen met balsamico en rode wijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse runderlappen met balsamico en rode wijn te bereiden

Kruid de runderlappen met peper.
Verhit 40 gram boter in een koekenpan en bak hierin de runderlappen één voor één bruin.
Voeg, als u de laatste runderlap gebakken hebt, 10 gram boter aan het achtergebleven braadvet toe en fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree ca 3 min. op zacht vuur.
Laat de oregano en laurier kort mee fruiten.
Verwarm intussen bouillon en wijn in een steelpan.
Voeg het vlees, de warme bouillon met wijn en balsamico-azijn aan het uienmengsel toe.
Breng het geheel aan de kook.
Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in ca 2,5 uur gaar sudderen.
Bind de jus eventueel met allesbinder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Frank p.

Frank p. zegt:
Het ligt in de pan en ruikt nu al heerlijk!
bertal

bertal zegt:
Hallo lotte1:
Bedankt voor je leuke reactie:);)
veel succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers
lotte1

lotte1 zegt:
Bert, wederom een heerlijk recept. Het had van de kookclub kunnen zijn.